Ecograf pentru pacientii Spitalului Vechi


Intră acum și în grupul de

Spitalul Vechi din municipiul Suceava va avea propriul ecograf, pacientii internati în pavilioanele acestuia nemaifiind nevoiti sa se deplaseze la Spitalul Judetean Suceava pentru investigatii. Este vorba despre un ecograf în valoare de 820 milioane lei vechi, achizitionat cu bani de la Ministerul Sanatatii.

„Un ecograf performant va functiona la Spitalul Vechi, deservind sectiile de boli infectioase, oncologie, pneumoftiziologie. Astfel, se va facilita accesul bolnavilor din aceste sectii si nu va mai fi necesara transportarea pacientilor în incinta Spitalului Judetean. Întrucât pacientii de aici erau defavorizati, conducerea spitalului a luat decizia de a dota si Spitalul Vechi cu un ecograf”, a declarat seful UPU al Spitalului Judetean Suceava, dr. Liviu Cîrlan.

Pe de alta parte, conducerea Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava anunta ca si gastro- fibroscopul, pentru care unitatea medicala a platit din surse proprii 45.000 lei, este functional. Aparatul ajuta la vizualizarea cailor digestive superioare si inferioare, putându-se obtine un diagnostic cert, dar si la realizarea de biopsii în cazurile tumorilor maligne sau benigne.


Intră acum și în grupul de