Camere de supraveghere la UPU si la blocul alimentar al Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Sistemul securizat montat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava si în blocul alimentar al aceleiasi institutii a devenit functional.

Seful UPU Suceava, dr. Liviu Cîrlan, a declarat miercuri, ca prin intermediul camerelor se va realiza o supraveghere a celor doua compartimente. „Persoanele agresive venite la UPU vor putea fi identificate. De asemenea, se va putea verifica atunci când vor exista nemultumiri din partea celor veniti si vor spune ca au stat câte 3 ore pâna au fost primiti. Astfel, se vor înlatura suspiciunile, înregistrarile având pe film data si ora”,  a precizat Liviu Cîrlan.

Cât priveste camerele de supraveghere de la blocul alimentar, acestea vor monitoriza activitatea personalului de la bucatarie pentru a se înlatura tentativele de sustragere a alimentelor destinate prepararii meniurilor pentru pacienti.
Liviu Cîrlan a mai spus ca s-a finalizat si licitatia pentru achizitionarea usilor securizate de acces, iar dupa perioada de contestatie se va trece la lucrarile de executie.
     
Paralel cu securizarea spitalului, se lucreaza la deschiderea unui Serviciu de primire a apartinatorilor ce va functiona în holul central al Spitalului Judetean. Dr. Cîrlan a adaugat ca doi angajati vor monitoriza toti apartinatorii ce vin în vizita la pacienti, urmarindu-se si limitarea accesului, astfel ca la un pacient sa nu vina mai mult de 2-3 apartinatori. De asemenea, se intentioneaza ca accesul în spital al acestora sa se faca cu halate de unica folosinta si botosei în picioare.    
 


Intră acum și în grupul de