140 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 37.500 lei, aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni de depistare a șoferilor băuți


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, în perioada 16 – 18 martie a.c., o acțiune pe raza județului pentru reducerea riscului rutier cauzat de conducerea de vehicule de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 381  de conducători, fiind constatate cinci infracţiuni, din care trei pentru alcoolemie, una de refuz de recoltare a probelor pentru stabilirea alcoolemiei și una pentru alte abateri.

 

„Au fost aplicate 140 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 37.550 lei. Poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere, fiind retrase 9 certificate de înmatriculare”, a menționat Poliția Județeană Suceava.

În cadrul acțiunii, sâmbătă, 17 martie a.c., în jurul orelor 02.10, un echipaj rutier din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Republicii din localitate autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, care emana halenă alcoolică.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea poliţiei, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. (M.T.)


Intră acum și în grupul de