A inceput un nou an academic


Intră acum și în grupul de

Toate facultatile Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava si-au organizat miercuri, festivitati proprii de deschidere a cursurilor, pentru a ura “bun venit” atât celor peste 3000 de boboci care vor învata la zi sau la ID, cât si  celor aproximativ 9000 de studenti la toate formele de învatamânt.

Rectorul universitatii sucevene, Adrian Graur,  a precizat ca la facultatile cu profil umanist ale universitatii, au absolvit anul acesta studiile de licenta doua promotii de studenti, cu 3 ani, conform Tratatului de la Bologna, si cu 4 ani, astfel numarul studentilor de la licenta a scazut anul acesta la 6.983 de la 7.841, în anul academic precedent, în total, cu ID, masterate si doctorate fiind 12.376 de absolventi. A crescut în schimb numarul studentilor la masterate, de la 1.728 anul trecut la 2.582 anul acesta, si la doctorate de la 243 la 310.

În paralel, rectorul Universitatii „Stefan cel Mare” s-a întâlnit miercuri dimineata cu reprezentantii conducerii CJ Suceava, pentru a discuta la o masa rotunda despre “perspective de dezvoltare în învatamântul superior sucevean”.

Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii a deschis anul universitar  în Aula mare a universitatii, decanul Mircea A. Diaconu adresându-se atât studentilor, cât si cadrelor didactice. În ce-i priveste pe primii, prof. univ. dr. Diaconu i-a consolat ca “o restanta sau doua sunt un semn bun” si ca ele au rostul “sa întelegeti ca aveti o problema, care e bine sa fie rezolvata”, amintindu-le ce asteapta de la studentii sai: “As dori sa stiu ca studentii mei stau mult în biblioteci, ca sunt la curent cu evenimentele culturale ale zilei, ca manifesta o anumita curiozitate intelectuala pe care profesorii o pot cizela”.

Adresându-se dascalilor, acesta a apreciat la modul general ca exista si profesori “plictisitori si monotoni”, sperând ca “la facultatea noastra sa ne propunem sa provocam bucurie, pentru ca ne întâlnim ca sa comunicam”. Decanul Diaconu a mai precizat ca profesia de dascal “nu mai este o institutie si ar trebui sa facem ca aceasta sa-si recâstige respectul de sine”.


Intră acum și în grupul de