Studenti cazati prin camine de liceu si hoteluri


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 80 la suta din totalul cererilor de cazare pot fi onorate în acest an la Universitatea suceveana, fie în caminele din campusul universitar, fie în camine ale unor licee sucevene sau în trei dintre hotelurile din municipiul Suceava.

Rectorul Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. ing. Adrian Graur, a declarat ca în prezent, Caminul C3 se afla în proces de reabilitare si urmeaza sa fie finalizat în cursul anului 2009, iar un tronson al unui alt camin, C2, urmeaza sa fie dat în folosinta cu o întârziere de o luna de zile din cauza ca unele lucrari nu au putut fi finalizate din cauza temperaturilor scazute înregistrate în cursul lunii septembrie, dar si a omisiunilor în proiectare si a unor deficiente aparute în capacitatea de mobilizare a firmei de constructii.

Graur  a spus ca, prin derularea lucrarilor de modernizare si reabilitare la cele doua camine, se înregistreaza o scadere a capacitatii de cazare cu 350 de locuri.
El a aratat ca s-au facut demersuri pentru ca 36 de studenti sa fie cazati într-un hotel din cartierul Burdujeni, iar alti 200 în alte doua hoteluri sucevene.

Rectorul sucevean a subliniat ca în conditiile în care în campusul 2 al Universitatii sucevene nu va putea fi finalizat nici un camin studentesc în cursul anului 2009, se intentioneaza cumpararea unui bloc de garsoniere pentru cazarea studentilor. Adrian Graur a precizat ca aproximativ 100 de studenti vor fi cazati în internatele scolare din municipiul Suceava.

Pentru studentii în regim bugetat, tariful de cazare în caminul C1 este de 95 de lei pe luna, în C2 de 110 lei pe luna,  în caminul C4 de 155 de lei pe luna, iar pentru studentii cu taxa, tariful de cazare va fi de 205 lei pe luna în C1, de 220 de lei în C2 si de 265 de lei în C4.


Intră acum și în grupul de