Ministerul Transporturilor: Pot apărea întârzieri la finalizarea modernizării DN 18 pe tronsonul Iacobeni-Borșa din cauza alocării bugetare insuficiente. Lucrările ar fi trebuit să se încheie în acest an


Intră acum și în grupul de

Ministerul Transporturilor susține că lucrările de modernizare a drumului național DN 18 pe tronsonul Iacobeni-Borșa ar urma să se încheie în acest an, dar precizează că finalizarea proiectului poate fi întârziată din cauza alocării bugetare insuficiente.

La solicitarea deputatului PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, Ministerul Transporturilor arată într-un răspuns prezentat în Parlament că în ceea ce privește lucrările de executat la drumul național DN 18 pe tronsonul Iacobeni-Borșa lucrările ar urma să se încheie în acest an potrivit contractelor.

Astfel, pentru tronsonul Borșa-Șesuri, gradul de realizare este de 70 la sută, iar finalizarea lucrării este prevăzută pentru luna septembrie 2018.

Pentru tronsonul Șesuri-Cârlibaba, gradul de realizare este de 55 la sută, iar finalizarea lucrării este prevăzută în decembrie 2018, la fel ca și la tronsonul Cârlibaba-Iacobeni unde s-au realizat 15 la sută din lucrări.

„Menționăm că datele de finalizare ale lucrărilor pot suferi modificari în urmă alocării bugetare insuficiente”, se subliniază în răspunsul Ministerului Transporturilor.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, la începutul lunii februarie, că modenizarea DN 18 este în grafic și că finanțarea este asigurată.

 „Acolo, în luna mai se va finaliza lotul 3, iar undeva în august –septembrie, lotul 4”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că spre deosebire de șoseaua de centură a Sucevei unde contractul inițial de execuție a fost rezilitat, la DN 18 unde a fost tot un contract reziliat, acum lucrarea este în grafic.

„DN 18 este în grafic, finanțarea este asigurată, executantul este o firmă serioasă și și-a deschis și o linie de credit pentru eventuale mici decontări și poate asigura finanțarea permanentă pentru a nu fi sincope. Anul acesta se va tăia panglica la DN 18, care asigură legătura între Suceava și Maramureș  și se va circula pe un drum proaspăt asfaltat și marcat corespunzător”, a spus prefectul.(T.B.)


Intră acum și în grupul de