Primarul Ion Lungu, despre intenția Guvernului de a obliga autoritățile locale să majoreze la maxim impozitele locale: Indiferent ce hârtie vine, nu le mai majorăm


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a afirmat că impozitele locale din municipiul Suceava nu se vor mai majora, în condițiile în care Guvernul intenționează să oblige autoritățile locale să majoreze la maxim taxele locale prin modificarea Codului finanțelor publice locale, după cum a anunțat deputatul PNL Florin Roman.

Lungu a spus în conferința săptămânală de presă că a înțeles că proiectul noului Cod al finanțelor publice locale este în dezbatere, dar a precizat că nu a primit nicio înștiințare privind intenția Guvernului de a majora la maxim taxele locale.

„Înțeleg că este în dezbatere și nu s-a primit nimic. Indiferent ce hârtie vine nu le mai majorăm. Le-am majorat odată”, a spus primarul Ion Lungu.

Deputatul PNL Florin Roman a făcut publică, săptămâna trecută, propunerea din noul Cod al finanțelor publice locale ca autoritățile locale să fie obligate să majoreze la maxim impozitele pentru persoanele fizice și juridice la clădiri rezidențiale și nerezidențiale.

El a explicat că este vorba de o propunere a președintelui Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și a comitetului special de elaborare a acestui Cod din cadrul MInisterului Administrației și Dezvoltării Regionale și că  deocamdată aceasta este doar o recomandare.

Deputatul liberal susține că, dacă în prezent aceste cote de impozitare sunt pentru clădiri rezidențiale de la 0,08% până la 0,2%, proiectul prevede obligativitatea ca românii să plătească limita maximă, respectiv de trei ori mai mult.

În cazul impozitului pe clădiri nerezidențiale unde, în prezent pragul minim este de 0,2%, iar cel maxim de 1,3%, proiectul prevede obligativitatea plății a plafonului maxim, respectiv de 6,5 ori mai mult.(T.B.)


Intră acum și în grupul de