Peste 1000 de preşcolari din judeţul Suceava au fost evaluaţi psihosomatic în vederea înscrierii în clasa pregătitoare. Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor continuă şi joi şi vineri în cele opt centre din judeţ.


Intră acum și în grupul de

Directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, Maria Pavelescu, a declarat pentru NewsBucovina că în perioada 1-21 martie 2018 au fost evaluaţi psihosomatic 1078 de preşcolari din judeţul Suceava în vederea înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2018-2019.

Profesoara Maria Pavelescu a spus că din totalul preşcolarilor evaluaţi psihosomatic, în cazul a 1003 copii psihologul a recomandat înscrierea acestora în clasa pregătitoare, iar în cazul altor 75 de copii s-a recomandat înscrierea la grupa mare.

De menţionat este că din cei 1078 de copii evaluaţi psihosomatic, în opt cazuri părinţii au optat pentru înscrierea copiilor la grupa mare, iar în cazul celorlalţi copii opţiunea părinţilor a fost pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.

Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor în vederea înscrierii acestora în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2018-2019 continuă joi şi vineri în cele opt centre.

Reamintim că evaluarea psihosomatică a preşcolarilor a fost prevăzută pentru perioada 1-23 martie 2018 şi se realizează în prezenţa părintelui / tutorelui legal care îl însoţeşte, iar cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică vor fi furnizate de către psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării.

Rezultatul evaluarii dezvoltării psihosomatice este comunicat în scris în ziua evaluării, prin eliberarea unei recomandări, iar programările în vederea evaluării, se fac telefonic, la responsabilul de centru/ zonă, de luni până vineri, între orele 10 – 17.

Părinţii sau tutorii care însoţesc copiii la evaluarea psihosomatică trebuie să prezinte o copie după certificatul de naştere şi o adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia ,,clinic sănătos” sau ,,apt pentru şcoală”.

Centrele de evaluare psihosomatică din judeţul Suceava sunt organizate pentru zona Suceava la Liceul cu Program Sportiv şi la GPP Prichindel, pentru zona Rădăuţi la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, pentru zona Fălticeni la  Școala Gimnazială  “Ioan Ciurea”, pentru zona Gura Humorului la Şcoala Gimnazială “Petru Comarnescu”, pentru zona Câmpulung Moldovenesc la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă”, pentru zona Vatra Dornei la Liceul Teoretic “Ion Luca”, iar pentru zona Vicovu de Sus la Liceul Tehnologic “Ion Nistor”.

Coordonatorul al comisiei judeţene de evaluare psihosomatică este profesorul psiholog Delia Dascălu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de