Cod galben pentru judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Începând din seara zilei de sâmbata, 4 octombrie, si pâna în prima parte a zilei de luni, 6 octombrie, aria ploilor vor cuprinde treptat toate zonele României si se vor cumula cantitati de 25-30 de litri pe metru patrat. Administratia Nationala de Meteorologie a emis în acest sens o atentionare cod galben ce include si judetul Suceava. Conform ANM, cantitatile de apa vor depasi izolat 50-60 l/mp în Maramures, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, a Dobrogei si a Moldovei, precum si în sudul si estul Transilvaniei.

Si hidrologii au emis o avertizare ce vizeaza intervalul 4 octombrie, ora 22:00 – 7 octombrie, ora 12:00. Atentionarea este valabila pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa, Viseu, Iza(judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Caras, Nera, Cerna (judetul Caras Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Strei (judetul Hunedoara), Jiul superior si mijlociu (judetele Hunedoara, Mehedinti si Gorj), Olt superior si mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si Vâlcea), Arges superior si mijlociu (judetele Arges si Dâmbovita), Ialomita (judetele Dâmbovita si Prahova), Buzau (judetele Covasna si Buzau), Râmnicul Sarat, Putna, (judetul Vrancea), Trotus (judetele Harghita si Bacau), Bistrita (judetele Harghita, Neams, Suceava si Bacau), Moldova (judetele Suceava si Neamt), Suceava (judetul Suceava), Bârlad (judetele Vaslui, Galati si Iasi), Jijia, Baseu (judetele Botosani si Iasi), Siret superior (judetul Suceava), Prut superior (judetul Botosani) si râurile din Dobrogea (judetele Tulcea si Constanta).

Duminica vremea se va raci accentuat în majoritatea regiunilor, iar vântul va prezenta intensificari locale. În zona montana vântul va sufla tare, iar la altitudini de peste 1.800 de metri precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.


Intră acum și în grupul de