Patru elevi din judeţul Suceava s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele V-VI, iar alţi nouă elevi vor reprezenta judeţul la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele VII-XII.


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, joi, că în urma desfăşurării etapei judeţe a Olimpiadei de Matematică, în data de 10 martie 2018, la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, la care au participat 234 de elevi din clasele V-XII, 13 elevi s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică, din care patru elevi pentru clasele V-VI, iar 9 elevi pentru clasele VII-XII.

Astfel, la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele V-VI, care se va desfăşura la Satu Mare, vor participa următorii elevi: Antonio Luca Laslău, clasa a V-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesoara Raluca Chrisantha Alexa, Iulia Carp, clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială nr.4 Vatra Dornei, prof. îndrumător Silvica Nisioi, elevul Paul Burcă, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Vatra Dornei, îndrumată de profesoara Antoneta Daniela Gătej şi eleva Alexandra Amorăriţei, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială “Teodor Balan” Gura Humorului, îndrumată de profesoara Liliana Munteanu.

La etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele VII-XII, care se va desfăşura tot la Satu Mare, vor participa eleva Alexia Babliuc, clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumată de profesorul Cristian Amorăriţei, eleva Maria Cristina Popa, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială nr.4 Vatra Dornei, prof.îndrumător Silvica Nisioi, elevul Bogdan Rusu, clasa a VIII-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesorul Dan Popescu, eleva Ioana Alexia Sandu, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava, profesor îndrumător Claudia Georgeta Marchitan, elevul Robert Babalean, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială nr.4 Suceava, îndrumat de profesoara Liliana Cristina Moraru.

Patru liceeni din clasele IX-XII s-au calificat la etapa naţională a acestei olimpiade, respectiv Andrei Cristian Airinei, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesorul Constantin Scutaru, eleva Mihaela Andra Rotar, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”Suceava, îndrumată de profesoara Angela Ţigăeru, elevul Ştefan Verciuc, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”, profesor îndrumător Constantin Scutaru şi elevul Cristian Radu Ştefănescu, clasa a XII-a, de la acelaşi colegiu, îndrumat de profesorul Cristian Amorăriţei.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de