Gheorghe Flutur și Lucian Harșovschi au primit, la Bruxelles, premiul Suceava-destinație europeană de excelență


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și viceprimarul Lucian Harșovschi, au primit, joi seara, la Bruxelles, premiul Suceava-destinație europeană de excelență.

Gheorghe Flutur și Lucian Harșovschi au participat, joi seara, la Bruxelles, la gala de premiere a destinațiilor europene de excelență.

În cadrul galei au fost acordate premii pentru destinații turistice europene de excelență din 18 țări europene.

Fiecare destinație premiată a beneficiat de o prezentare video, iar municipiul Suceava a fost remarcat prin faptul că are 84 de monumente fiind una dintre cele mai vechi și mai importante așezări ale României, cu un destin istoric și cultural de excepție.

La Bruxelles a fost prezentă și Laura Ursu care a coordonat proiectul câștigător din partea Consiliului Județean Suceava.

Câștigătorii destinațiilor europene de excelență urmează să participe vineri la o întâlnire a rețelei destinațiilor de excelență, EDEN și vor semna Declarația de la Bruxelles.

Suceava a obținut trofeul EDEN 2017 Winner (locul I),  pentru proiectul depus de Consiliul Județean Suceava prin structura sa de turism, CNIPT, fiind desemnată Destinație Europeană de Excelență pentru turismul cultural tangibil.

Proiectul EDEN „Destinații Europene de Excelență” a fost lansat în anul 2006, de Comisia Europeană, având ca obiective creșterea vizibilității destinațiilor, creșterea conștientizării asupra diversității şi calității ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, dezvoltarea turismului durabil precum și crearea unei rețele între destinații (Rețeaua EDEN).

Desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență s-a făcut prin concursuri organizate de autoritățile naționale de turism din fiecare țară participantă la proiect, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european, destinațiile desemnate însemnând winner (locul I) şi runners-up (cele clasate pe locurile 2-5).

 

Ca urmare a participării la concurs, beneficiile din partea autorității organizatoare (în România, Ministerul Turismului) au fost premierea primelor cinci destinații prin acordarea de diplome, cu ocazia ediției de toamnă a Târgului de Turism al României, de la Romexpo – București și oferirea unui spațiu de prezentare în standul  autorității de turism și includerea primelor cinci destinații în rețeaua națională EDEN, dar și mediatizarea pe site-ul ministerului și în mass – media.

Totodată, beneficiile din partea Comisiei Europene reprezintă premierea destinației clasificate pe locul I, în cadrul unei festivități organizate la nivel european și  oferirea de spațiu de prezentare la stand, realizarea unei prezentări pentru destinația clasificată pe locul I, pagină special dedicată destinației clasificate pe locul I, pe un site-uri .eu, mediatizare în materiale informative ale instituțiilor europene, dar și acces la Rețeaua EDEN şi la Asociația Rețelei EDEN.

 


Intră acum și în grupul de