Gheorghe Flutur, prezent la manifestarile Cernauti 600


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur a fost prezent, la finele saptamânii trecute la manifestarile prilejuite de aniversarea a 600 de ani de la prima atestare documentara a orasului Cernauti, din Ucraina. Din delegatia care a fost prezenta la Cernauti au facut parte administratorul unic al judetului Suceava, Petru Luhan (nou instalat pe functie din data de 1 octombrie), consilierul judetean Cristinel Macovei si viceprimarul municipiului Suceava, Viorel Seredenciuc.

Din partea institutiilor ucrainene au participat, la deschidere, presedintele Parlamentului de la Kiev, Arseni Iateniuk, presedintele Consiliului Regional Cernauti, Ivan Silepnytkyi, presedintele Administratiei Regionale de Stat Cernauti, Vladimir Kulis si primarul orasului Cernauti, Mykola Fedoruk. La finalul manifestarilor din prima zi a participat si presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko. De precizat ar fi faptul ca au fost invitati si au raspuns favorabil delegatii din mai multe tari, România, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Moldova, Germania si Franta.

Alaturi de delegatia oficiala, din judetul Suceava, au participat formatii artistice din Sadova, Calafindesti si Câmpulung Moldovenesc, care au participat la o parada desfasurata cu aceasta ocazie. Seful executivului judetean sucevean a fost primit de presedintele Consiliului Regional Cernauti, Ivan Silepnytkyi, si seful Administratiei Regionale de Stat Cernauti, Vladimir Kulis, ocazii cu care Gheorghe Flutur s-a pronuntat pentru dezvoltarea si întarirea relatiilor cu Ucraina si în special cu comunitatile din partea de nord a Bucovinei stravechi. Oficialitatile din Regiunea Cernauti si Judetul Suceava se vor reîntâlni, la invitatia lui Gheorghe Flutur, în perioada 10-12 octombrie, la Suceava, cu ocazia Forumului Regional de Investitii, cel mai important eveniment organizat de noua conducere a Consiliului Judetean Suceava. 


Intră acum și în grupul de