Onofrei palmuieste Prefectura si Guvernul


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect al judetului Suceava, Orest Onofrei, este extrem de multumit de faptul ca profesorii suceveni nu au uitat de felul în care s-a comportat pe perioada mandatului de înalt fucntionar public. Onofrei a spus ca profesorii i s-au adresat cu apelativul “domnule prefect” la ceremonia de premiere a cadrelor didactice din judet, care a avut loc la sfârsitul saptamânii trecute. De mentionat ca la respectiva manifestare nu a fost prezent nici un reprezentant al Prefecturii Suceava. Orest Onofrei s-a aratat încântat de comportamentul profesorilor fata de el si a apreciat ca “asta înseamna ca eu ca prefect mi-am facut treaba”.

“Sigur, la ora asta Prefectura este bolnava si discompletata. Vreau sa va spun însa ca în 1990 când mi-am dat demisia de la herghelie unde mi-am facut serviciul cu foarte mare tragere de inima înca sase luni, am fost la treaba fara sa ma plateasca nimeni, asa de mult eram legat de meserie. Într-un fel, asa se întâmpla si acum. Daca nu are cine reprezenta Prefectura, sigur ca o reprezint eu în continuare pâna când Guvernul se va hotarî sa rezolve situatia”, a spus Onofrei, cu o doza serioasa de sarcasm. El a mai subliniat ca este pentru prima data când Consiliul Judetean Suceava contribuie la premierea profesorilor care au avut rezultate foarte bune, fosta conducere a CJ nefiind interesata de aceasta categorie profesionala. În acelasi context, fostul prefect, care este si prim-vicepresedinte al Organizatiei judetene Suceava a PD-L, a criticat dur pozitia premierului Calin Popescu Tariceanu de a contesta decizia Camerei Deputatilor de a mari cu 50 % salariile profesorilor. Din punctul sau de vedere, premierul „face o mare greseala” încercând sa amâne punerea ei în practica.

„Pâna la Revolutie era ca o cutuma, nimeni nu vorbea urât despre biserica si despre scoala. Din pacate, în ultima vreme asistam la luari de pozitii negative despre amândoua institutiile. Eu cred ca e un fel de sacrilegiu pâna la urma, pentru ca scoala care te formeaza intelectual si biserica ce te formeaza spiritual ar trebui sa ramâna neatinse. Cu atât mai mult de politica. Asistam la un fel de bataie de joc fata de dascali, când le promiti la televizor ca le dai salarii si apoi în subteran încerci sa împiedici. Daca vrem sa avem scoala de calitate, trebuie sa avem profesori motivati”,  a conchis Onofrei.  


Intră acum și în grupul de