Strainii vad ceea ce autoritatile ignora de ani de zile


Intră acum și în grupul de

Fostul presedinte al Parlamentului European, presedinte al Comisiei de Dezvoltare a Parlamentului European, Josep Borrell Fontelles, a fost extrem de transant în ce priveste viitorul în turism al judetului Suceava, explicând ca „turismul fara infrastructura nu poate exista”. El a declarat la Falticeni, duminica, în cadrul unei conferinte de presa, ca pentru punerea în valoare a potentialului turistic al Bucovinei trebuie îmbunatatita foarte mult infrastructura si s-a declarat dezamagit de faptul ca pâna acum autoritatile judetene si nationale nu au înteles acest lucru. Fostul presedinte al Parlamentului European a vizitat timp de doua zile judetul Suceava si a declarat într-o conferinta de presa ca a fost „realmente” impresionat de frumusetile locului si de manastirile din zona.

„Este un potential turistic impresionant”, a spus Borrell, care a adaugat ca „este clar ca trebuie îmbunatatita infrastructura”. El a mai aratat ca spera ca fondurile europene vor fi folosite pentru refacerea si modernizarea infrastructurii din zona si ca va trebui ca în bugetul urmator sa se aloce mai multe fonduri pentru dezvoltarea Bucovinei, dar si a judetelor din Moldova. Josep Borrell a tinut sa precizeze ca Uniunea Europeana doreste sa reduca diferentele mari care exista între diferite zone, aratând ca, în prezent, spatiul UE e dezechilibrat, existând diferente enorme între zone, facând o comparatie între zona din jurul Londrei cu cea din regiunea Nord-Est.

Totodata, presedintele Comisiei de Dezvoltare a Parlamentului European a spus ca vor putea fi atrase fonduri importante pentru refacerea si conservarea monumentelor istorice din Bucovina. El a mentionat ca s-a întâlnit cu ÎPS Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, care si-a exprimat îngrijorarea ca Biserica din Bucovina nu poate intra în posesia terenurilor forestiere care i-au fost confiscate în timpul perioadei comuniste. Borrell a mai spus ca înaltul ierarh i-a explicat, în detaliu, istoricul confiscarii si revendicarii proprietatilor Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. „Cred, totusi, ca si manastirile din Bucovina pot fi ajutate cu bani europeni pentru conservarea acestor monumente. Trebuie gasita o cale de ajutor pentru restaurarea manastirilor care trebuie conservate”, a mai spus Josep Borrell. ­


Intră acum și în grupul de