Consiliile locale din Radauti, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei au refuzat sa isi premieze profesorii cu rezultate meritorii


Intră acum și în grupul de

Dupa ce firmele din Suceava nu au aratat nici un interes pentru premierea elevilor ce au obtinut premii la fazele nationale ale olimpiadelor pe discipline, consiliile locale din trei municipii din judetul Suceava, nu au fost miscate nici în ceea ce-i priveste pe cei care i-au pregatit pe acesti elevi, profesorii coordonatori.

În cadrul manifestarii initiata anual de Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorului, duminica la prânz, la Restaurantul Gloria, a avut loc festivitatea de premiere a cadrelor didactice din unitatile judetului Suceava. Au primit diplome si premii în bani 105 cadre didactice, selectate de catre Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava. Criteriile dupa care au fost selectati profesorii au fost: pregatirea elevilor performanti în olimpiade si concursuri scolare, rezultate obtinute prin implicarea în proiecte si activitati scolare si extrascolare, editarea de carte scolara si activitati desfasurate cu elevii la clasa, masurate prin progresul elevilor.

Potrivit ISJ Suceava, finantarea premiilor precum si cheltuielile ocazionate de organizarea festivitatii au fost asigurate de catre Consiliul Judetean Suceava (20.000 lei) si Consiliile Locale Suceava, Falticeni, Gura Humorului si Siret (32.500 lei).  

ISJ Suceava precizeaza ca pentru municipiile Radauti, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei au fost acordate diplome unui numar de 33 cadre didactice, desemnate de Inspectoratul Scolar în acord cu criteriile mentionate, „dar fara premii în bani, Consiliile Locale refuzând sa participe”.  

Refuzul acestor consilii locale nu este singular. Nici a fi olimpic national nu este un lucru pus la mare pret. Aceasta concluzie poate fi trasa dupa ce Inspectoratul Scolar Suceava a încercat sa sensibilizeze mai multi sponsori în a participa la premierea elevilor suceveni ce au obtinut premii si mentiuni la fazele nationale ale olimpiadelor scolare, actiune ce a avut loc spre sfârsitul lunii septembrie.

În cadrul „Saptamâna excelentei în educatie”, în sala mare a Scolii Crestine Filadelfia din Suceava a avut loc festivitatea de premiere a elevilor suceveni ce au fost premiati la olimpiadele nationale. În cadrul manifestarii au fost premiati 160 de elevi. „Îi recompensam pe cei mai buni dintre cei buni”, a afirmat atunci adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu, adaugând ca, în clasamentul general al judetelor privind numarul de olimpici nationali, Suceava se afla pe un meritoriu loc 7.

Cei 160 de olimpici suceveni au primit diplome de excelenta semnate de premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul educatiei Cristian Adomnitei le-a oferit câte un tricou cu inscriptia „Olimpicii scolii românesti”, precum si „strângeri de mâna si aplauze”. Adjunctul ISJ Suceava a recunoscut ca s-a încercat fara succes sensibilizarea unor sponsori.

Precizam ca Serban Nicu David, absolvent al Colegiului de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava, s-a aflat printre cei 67 de elevi olimpici români care au obtinut performante la competitiile scolare internationale primiti de premierul Calin Popescu Tariceanu, la Palatul Victoria. Suceveanul, pregatit în cadrul Centrului de Excelenta, a obtinut „mentiune” la Olimpiada internationala de astrofizica, desfasurata în luna august, în Indonezia. 


Intră acum și în grupul de