Sucevean amendat cu 10.000 lei, după ce a încercat să treacă Vama Siret cu 2.000 de pachete de țigări
Un sucevean în vârstă de 33 de ani s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei după ce a încercat să treacă Vama Siret cu 2.000 de pachete de țigări ascunse într-un microbuz.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marți dimineață, în jurul orei 02.40, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul român Constantin D., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, conducând un microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Bulgaria.

„În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor. Astfel, într-un spațiu special amenajat în podeaua microbuzului, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.000 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că țigările în valoare de 2.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, microbuzul în valoare de 18.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

(M.T.)

loading...