Primarul Ion Lungu: Termenul de aducere a noilor autobuze e iulie 2019


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține o conferință de presă:

„A avut loc licitatia pentru creditul de 25 de milioane lei pe care dorim sa il luam. Au fost doua oferte, CEC Bank si BCR. Asteptam verdictul comisiei.

Deja o parte dintre lucrarile pe care dorim sa le facem cu acesti bani au fost incepute. Legea ne da voie sa punem bani din conturile noastre si apoi sa acoperim din creditul pe care il contractam.

L-am rugat pe ministrul invatamantului sa facem o gradinita la Itcani si deja a venit cineva de la minister sa vada care e amplasamentul viitor.

S-a adjudecat suma de 1,2 milioane lei pentru handbalul sucevean. La fotbal a fost respins dosarul pentru acelasi motiv, nu au certificat fiscal.

La finantarea sportului lucrurile incep sa se complice din ce in ce mai tare. Eu sunt curajos, dar in tara lucrurile incep sa se blocheze.

Maine ma intalnesc cu ambsadorul Belarusiei si saptamana viitoare cu ambasadorul Marii Britanii.

Nu comentez conferinta de presa a celor de la PSD, dar de data asta s-a sarit calul. Am un drept la replica pentru ei: adjudecarea lucrarii pentru spatiile verzi a fost facuta legal prin SEAP. Lucrarea e de anvergura si foarte laborioasa si a fost realizata in teren cu oamenii de la primarie si cu Politia Locala. Lucrarea e de calitate.

Daca o firma din Suceava facea lucrarea, si stim noi care, nu era nici o problema, dar pentru ca e una din Baia Mare lucrarea nu e buna.

Conform legii, stadionul trebuie trecut la spatiu verde, si e mai mare de 1 ha. Skate Park nu e trecut la spatii verzi.

Supararea mare de unde a plecat: eu am fost de buna credinta si ma asteptam ca dl Mocanu care e specialist in cadastru sa dea o mana de ajutor. Daca s-a putut ne-a pus doar bete in roate. Aici e marea suparare ca nu le dam voie sa foloseasca baza de date. Noi suntem corecti si nu e cazul sa acuzam de ceva. Baza de date se poate corecta daca va fi cazul.

Eu fata de altii care doar vorbesc, eu am adus autobuze performante la Suceava. Termen realist de aducere a noilor autobuze e iulie 2019.

Mie mi-ar fi jena sa vorbesc in locul lor. Eu am adus autobuze noi odata si voi mai aduce. Ce au lasat ei in urma lor nu mai comentez.”


Intră acum și în grupul de