Consiliul Concurenței finalizează în acest an investigația privind înțelegeri anticonurențiale Egger România și Holzindustrie Schweighofer. Directorul general al Consiliului Concurenței: e cea mai amplă investigație forensic


Intră acum și în grupul de

Consilierul de concurență Laszlo Gyerko a declarat, miercuri, într-o conferință de presă organizată la Suceava, că  în prezent se desfășoară o investigație privind firmele Egger România și Holzindustrie Schweighofer.

„La Egger România și Holzindustrie Schweighofer discutăm de înțelegere anticoncurențială. Majoritatea investigațiilor declanșate se referă la înțelegeri de preț. Al doilea domeniu este împărțirea pieței sau împărțirea anumitor regiuni între companii din acest segment”, a spus Gyerko

Directorul general al Consiliului Concurenței, Daniela Victoria Bădilă a declarat că este o investigație extrem de amplă.

„Ea urmează să se finalizeze anul acesta. Vorbim de zeci de licitațiii posibil a fi trucate de principalele companii din domeniu”, a spus Bădilă.

Ea a menționat că verificările se referă la participările respectivelor firme la licitații.

„Vorbim de o posibilă trucare de licitație, fie de modul cum se rotesc la licitații și această rotire are impact în preț. Vorbim și de o posibilă sesizare a organelor penale asupra unor documente pe care noi le-am găsit în cazul respectiv”, a spus Bădilă.

Ea a adăugat că investigația a început în urmă cu doi ani, iar anul acesta se va finaliza.

„Este cea mai amplă inspecție forensic”, a declarat Bădilă menționând că a fost inspecție inopinată, cu ridicare de documente.

„Ne-am desfășurat inspecția în toate întreprinderile în același timp și a fost cea mai amplă inspecție forensic. Practic, am copiat o groază de calculatoare cu tot ce s-a găsit în ele și acum suntem în etapa în care procesăm informațiile”, a spus directorul general al Consiliului Concurenței.

Ea a mai declarat că nu a fost mirată de recentul anunț prin care Holzindustrie Schweighofer a anunțat vânzarea terenurilor forestiere pe care le achiziționase.

„Nu ne-a mirat. Suntem însă foarte atenți având în vedere că noi în momentul în care finalizăm investigația, dacă ea se va solda cu amendă, să avem și asupra cărei cifre de afaceri să aplicăm amenda”, a spus Bădilă.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de