Două bănci, CEC Bank și BCR, vor să împrumute municipiul Suceava cu 25 de milioane de lei pentru realizarea a 11 lucrări de investiții


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că la licitația pentru creditul de 25 de milioane de lei aprobat de Consiliul Local Suceava au fost depuse două oferte din partea CEC Bank și BCR.

El a spus că după ce va fi desemnat câștigătorul urmează să facă „lobby” la comisia de împrumuturi din MFP să fie obținut avizul pentru acest credit.

O parte din lucrări sunt în desfășurare, a spus primarul Ion Lungu care a menționat că unul dintre aceste proiecte este modernizarea pieței Burdujeni care va fi finalizată și sumele cheltuite vor fi recuperate din credit.

Procedura pentru accesarea unui credit de 25 de milioane de lei pentru realizarea unui număr de 11 investiții în municipiu a fost începută în 23 februarie, iar  faptul că municipiul Suceava a fost primul din țară care a aprobat bugetul pentru 2018 a permis începerea procedurilor de licitație.

Creditul de 25 de milioane de lei va fi obținut pentru o perioadă de 10 ani, cu o perioadă de tragere de trei luni de zile, cu perioadă de rambursare de 30 de rate trimestriale egale.

În caietul de sarcini e prevăzut că nu se plătesc comisioane, iar ROBOR să fie fix de 2,25 la sută, cât a fost înregistrat la sfârșitul anului 2017.

Potrivit proiectului de hotărâre sunt propuse spre finanțare drumuri și parcări în cartierul Tătărași, extinderea reţelei de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, precum și în cartierul Tineretului, modernizarea Pieței Burdujeni, modernizarea străzilor Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu, reabilitarea monumentului ecvestru al lui Ștefan cel Mare, un centru de documentare-informare și laboratoare, la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, precum și o sală de gimnastică la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, iar alte sume de bani sunt pentru proiectul de reabilitare a sistemului de transport și distribuție a energiei termice, la trei puncte termice, Zamca 4, Obcini 4 și Parc, pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă pe strada Traian Țăranu, dar și pentru amenajarea unei sere floricole.


Intră acum și în grupul de