„Pact pentru Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepresedintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, a propus luni, în cadrul unei conferinte de presa, înfiintarea unui „pact pentru Bucovina”, la care sa adere toti parlamentarii ce vor fi alesi în urma alegerilor uninominale din 30 noiembrie, si care sa promoveze un pachet de legi care sa faca din Bucovina prioritate turistica nationala.

Potrivit lui Onofrei, pe lânga „ideile frumoase” si declaratii de aprobare, este necesar ca pentru Bucovina sa fie adoptata o legislatie speciala pentru o zona ce trebuie sa devina prioritate turistica nationala. El a aratat ca pachetul legislativ trebuie sa încurajeze dezvoltarea turismului în Bucovina si trebuie sa prevada prioritati, exemplificând cu modernizarea infrastructurii de transport, sau introducerea de utilitati, pâna la masurile fiscale prin care gospodarii care vor sa asigure servicii de cazare sa obtina sprijin pentru reconditionarea locuintelor în vederea amenajarii unor spatii de cazare cu specific local sau sa beneficieze, pe o perioada determinata, de scutiri la plata unor taxe si i­mpozite.

„Pentru un asemenea pachet legislativ este nevoie de sustinerea tuturor parlamentarilor suceveni, indiferent de partidul politic din care fac parte”, a spus Onofrei, care a aratat ca doreste ca, împreuna cu ceilalti parlamentari suceveni ce vor fi alesi în urma scrutinului din 30 noiembrie, sa initieze un astfel de pachet legislativ.

Prim-vicepresedintele PD-L Suceava a mentionat ca va lua legatura cu celelalte forte politice din judet, astfel încât conceperea acestui pachet legislativ sa fie finalizata pâna la validarea noului Parlament. „Sa fie aceasta prima lege ce va fi depusa în dezbaterea noului Parlament, sa fie o lege a parlamentarilor suceveni, ca initiativele laudabile sa aiba finalitate”, a mai adaugat Onofrei, care este de parere ca parlamentarii suceveni trebuie sa aiba un program minimal legislativ comun pe care sa-l sustina în Parlament.


Intră acum și în grupul de