Consortiul romano-italian INSO ar putea construi noul spital de urgenta


Intră acum și în grupul de

Daca Ministerul Sanatatii va semna contractul, consortiul româno-italian INSO va construi noul spital de urgenta de la Suceava, dupa ce a fost desemnat câstigator în urma evaluarii ofertelor depuse pentru proiectarea, construirea si dotarea la cheie a spitalului.

Ministerul Sanatatii Publice trebuie sa aprobe raportul Comisiei mixte de evaluare, sa încheie si sa semneze contractul cu consortiul respectiv.

Directorului interimar al ASP Suceava, dr. Alexandru Lazareanu, care a facut parte din comisia de evaluare, a declarat ca au existat doar doi ofertanti pentru construirea acestui spital, firma contracandidata a consortiului fiind descalificata din start, întrucât nu s-a încadrat în bugetul de circa 100 milioane de euro alocat de minister pentru spital, prezentând o oferta de pret dubla.

Consortiul este format din doua firme din Italia si una din Buzau. Spitalul judetean de urgenta va fi construit pe un teren aflat în incinta actualului Spital vechi, va avea 540 de paturi si va functiona numai cu sectii de urgenta. Cladirile unde se afla acum sectiile spitalului vechi – infectioase, neurologie, pneumoftiziologie, dermato-venerice si oncologie urmeaza a fi demolate.

În aceasta situatie, spune directorul ASP,  o problema dificila o constituie gasirea unor spatii pentru mutarea acestor sectii, deoarece Spitalul Judetean nu dispune de ele.


Intră acum și în grupul de