ITM solicita cercetarea penala a vinovatilor in trei accidente de munca mortale


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava a trimis Parchetului propuneri pentru cercetarea penala a trei persoane ce se fac vinovate de tot atâtea accidente de munca mortale.

Inspectorul-sef al ITM Suceava, Mihai Airinei, a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca este vorba despre Nagy Erwin Zoltan de la Prod Prestari Servicii SRL Cluj-Napoca pentru un accident mortal în constructii, fostul viceprimar de Dolhasca, Ioan Savin pentru electrocutarea unui tânar ce monta niste cabluri fara a fi autorizat, la solicitarea acestuia, si Vasile Lamasan, administratorul unui magazin universal din comuna Râsca, dupa ce un copac a cazut peste un barbat, accidentându-l mortal. „Acestia sunt vinovati de moartea a trei persoane în urma accidentelor de munca, de aceea am solicitat cercetarea lor penala”, a spus Mihai Airinei.

Acesta a mai precizat ca si luna trecuta a avut loc un accident de munca mortal, dupa ce un tânar ce lucra la acoperisul unei scoli din Radauti, a cazut de la înaltime. Tot luna trecuta au avut loc 7 accidente de munca soldate cu incapacitate temporara de munca, majoritatea în constructii.   


Intră acum și în grupul de