ITM cere Arhiepiscopiei sa monteze schele metalice la biserici


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava a trimis Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor o notificare prin care solicita luarea masurilor de siguranta în privinta lucratorilor ce efectueaza diferite lucrari de constructii la lacasele de cult din judetul Suceava si înlocuirea schelelor din lemn cu cele metalice.

„La majoritatea bisericilor unde se fac constructii sau se picteaza, schelele sunt din lemn si dateaza de 4-5 ani. Aceste schele în timp se slabesc si nu mai prezinta siguranta, lucratorii riscând sa cada. Aceste sechele se pot rupe sub greutate sau se pot desprinde. Am solicitat Arhiepiscopiei sa monteze schele metalice. De asemenea, lucratorii trebuie sa aiba corzi de siguranta, pentru a evita evenimente precum cel de la biserica de lânga Gara Burdujeni, unde un muncitor a cazut”, a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa, inspectorul-sef al ITM Suceava, Mihai Airinei.

Acesta a mai spus ca luna trecuta, institutia a sistat activitatea a 27 de instalatii tehnice, majoritatea schele, tocmai pentru faptul ca acestea nu prezentau siguranta.


Intră acum și în grupul de