Seminar regional privind securitatea si sanatatea in munca


Intră acum și în grupul de

Inspectori de munca din 10 judete din tara, precum si profesori de la Universitatea „Ghe. Asachi” Iasi vor participa la Sucevita la un seminar regional privind securitatea si sanatatea în munca.

Seful ITM Suceava, Mihai Airinei, a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca tema simpozionului regional este „Evaluarea riscurilor” si este organizat în cadrul campaniei „Locuri de munca sigure si sanatoase –bine pentru tine, bine pentru afacere”. Simpozionul va avea loc în perioada 20-24 octombrie, iar lucrarile se vor desfasura în sala de conferinte a hotelului „Sofia” Sucevita.

Mihai Airinei a precizat ca toate lucrarile prezentate vor fi incluse într-o carte de specialitate, evaluarea riscurilor constituind o noutate atât pentru tara noastra, cât si pentru tarile din Uniunea europeana. „Inspectorii vor prezenta lucrari inspirate din practica de zi cu zi ”, a spus seful ITM Suceava.  

„Campania privind evaluarea riscurilor încearca sa transmita în mod clar faptul ca evaluarea riscurilor este o examinare sistematica a tuturor aspectelor muncii, efectuate pentru a analiza ceea ce poate cauza rani sau vatamari, daca pericolele pot fi eliminate, iar daca nu, ce masuri de prevenire sau de protectie sunt sau ar trebui implementate pentru a controla riscurile”, a mai mentionat Mihai Airinei.  


Intră acum și în grupul de