Parchetul ii da castig de cauza lui Dontu in lupta sa cu primarul Lungu


Intră acum și în grupul de

       Parchetul de pe lânga Judecatoria Suceava a dispus neînceperea urmaririi penale în cazul vicepresedintelui organizatiei judetene Suceava a PSD, Ovidiu Dontu, care a candidat la functia de primar în alegerile din vara acestui an, dupa ce primarul în functie al Sucevei, Ion Lungu, a depus o plângere penala pentru calomnie si insulta.

Consilierul local PSD, Ovidiu Dontu, a prezentat luni, într-o conferinta de presa, solutia Parchetului, de neîncepere a urmaririi penale, ca urmare a plângerii penale depuse, în timpul campan­iei electorale locale, de primarul Ion Lungu, pentru calomnie si insulta.

Lungu a depus în luna aprilie o plângere penala împotriva lui Dontu la Parchetul Judecatoriei Suceava, aratând ca doreste sa apere onoarea familiei sale si a cerut acestuia despagubiri de doar 1 leu. Primarul Sucevei a apreciat ca prin declaratiile facute de Ovidiu Dontu le-a adus jigniri lui si familiei si ca nu a facut altceva decât sa-l creioneze „în chip de gangster local”.

Dontu a declarat luni, ca decizia Parchetului dovedeste ca Ion Lungu a actionat în campania electorala ca în anii ’20, dupa o metoda învechita, atacând în instanta un contracandidat. El a mai subliniat ca nu-l va actiona în instanta pe Ion Lungu, dar nici nu va abandona „lupta administrativa” cu primarul pe teme privind cheltuirea corecta a banului public si pentru o mai buna administrare a municipiului Suceava.

Vicepresedintele PSD Suceava, acuzase în campania electorala ca firma fratelui geaman al primarului Sucevei, Ion Lungu, a facut lucrari la scolile din municipiu si ca s-a ajuns ca primarul sa controleze calitatea lucrarilor firmei fratelui sau si a acuzat existenta unui „patrulater portocaliu” format din  primarul Ion Lungu, directorul economic al Primariei, sotul acesteia, care este seful investitiilor în ISJ Suceava, si fratele geaman al primarului, Constantin Lungu. Totodata, Dontu a criticat risipa de bani odata cu achizitionarea a 30 de autobuze Iveco, care costa cu o suta de mii de euro mai mult decât oferta prezentata consilierilor chiar de catre primar si l-a mai acuzat pe edilul-sef sucevean ca a risipit banii municipalitatii prin mai multe investitii supraevaluate.


Intră acum și în grupul de