Firmele de taximetrie la control!


Intră acum și în grupul de

  Prin decizia Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava s-a dispus controlul tematic privind Transportul în regim de taxi  în judetul Suceava, conform Legii nr.38/2003.

Potrivit inspectorului-sef adjunct al OJPC Suceava,  Elena Oanea, au fost verificati 5 operatori economici prestatori de servicii de taximetrie dupa cum urmeaza: SC DEUTU SRL Falticeni, SC EURO TAXI SRL  Suceava, SC Baietii veseli SRL Gura Humorului, SC TAXI C Suceava SRL si SC Adelina Dor SRL Radauti. Toate societatile au fost sanctionate cu amenda contraventionala de 3.000 lei fiecare, cuantumul de amenzi aplicate fiind de 15.000 lei.  „De aceasta data, controlul s-a efectuat la sediul firmelor, urmând ca în perioada urmatoare sa întreprindem controale si în trafic în colaborare cu politia rutiera, conform art.37 din Legea nr.38/2003, pentru a verifica si aspectele care tin de punerea în functiune a aparatului de marcat, eliberarea bonului fiscal, etc.”, a declarat Elena Oanea.

Aceasta a aratat ca printre abaterile constatate se numara: neafisarea pe masini a tarifelor de pornire, de zi, de noapte si de stationare, neafisarea la sediul firmei a denumirii societatii, a codului unic de înregistrare la registrul comertului si a orarului de functionare, lipsa ecusonului, licenta lampa taxi expirata.  

Inspectorul-sef adjunct a precizat ca în perioada imediat urmatoare vor fi verificate si firmele din Vatra Dornei si Câmpulung Moldovenesc.
 
 


Intră acum și în grupul de