Fotbal, Liga I : Dinamo, Pandurii si Timisoara se impun pe teren propriu


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Farul Constanta    1 – 0
Atmosfera sumbra în “Stefan cel Mare”, cu ocazia partidei dintre Dinamo si Farul Constanta, din etapa a zecea a Ligii I. Atât din cauza eliminarii favoritilor din Cupa UEFA, cât si din cauza datei în care a avut loc acest meci.
5 octombrie 2008. În urma cu exact opt ani de zile, Catalin Hâldan înceta din viata în timpul unei sedinte de antrenamente, lasând în urma sa multa durere. Si lacrimi. Lacrimi care înca nu s-au sters de pe fetele suporterilor dinamovisti.

Suporteri care, împreuna cu fotbalistii din teren, au tinut înaintea partidei un moment de reculegere în memoria celui mai iubit dintre capitanii din “Stefan cel Mare”. Baietii lui Rednic le-au multumit, câstigând pentru ei si pentru Hâldan meciul cu Farul.

Oarecum surprinzator, prima repriza a apartinut oaspetilor. Ion Marin a demonstrat ca si-a facut bine lectiile împotriva fostei sale echipe si Bacila semneaza prima ocazie a partidei în minutul sapte, dupa un contraatac scoala. Dupa doar trei minute, fanii dinamovisti – si asa prea putini – au amutit, sutul senzational trimis de Chico de la 25 de metri izbind stâlpul din dreapta portii unui Lobont ramas fara replica. La poarta cealalalta, Adrian Cristea îl deschide bine pe Danciulescu, dar Vlas iese providential dintre buturi si retine.

Minutul 21 restabileste egalitatea si la capitolul lovituri în bara, executia lui Bostina din lovitura libera având aceeasi soarta ca sutul lui Chico. Farul si-a continuat jocul bun si, cu un sfert de ora înainte de intrarea la cabine, „rechinii” au trecut din nou pe lânga deschiderea scorului, sutul lui Rusmir din pozitie buna ocolind de putin spatiul portii bucurestene. Repriza se termina cu Dinamo plimbând mingea haotic si cu constantenii ratând alte doua oportunitati de a marca, prin Voiculet si acelasi Rusmir.

Rednic s-a demonstrat un antrenor extrem de inspirat, lasându-l pe Ropotan la cabine si introducându-l în locul lui pe Andrei Cristea. Fostul jucator al Stelei avea sa marcheze de altfel si singurul gol al partidei, în minutul 49, dupa ce o centrare din corner a unui alt jucator adus în Stefan cel Mare din Ghencea, Gabriel Bostina. Era 1-0 si asa avea sa ramâna pâna la final, în ciuda insistentei „rechinilor”, insistenta neconcretizata însa pe tabela de marcaj.

Au evoluat formatiile:

Dinamo: Lobont – Homei, Tamas, J. Cesar, Pulhac (Izvoranu, 57) – Ze Kalanga (Ze Kalanga, 68), Ropotan (Andrei Cristea, 46), Ad. Cristea, Bostina – Bratu, Danciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Farul: Vlas – Farmache, Barbu, Schiopu, Maxim – Bacila (Gosic, 72), Voiculet, Rusmir, Mendy (Denis, 67) – Ben Teekloh (Fatai, 82) – Chico. Antrenor: Ion Marin.


Intră acum și în grupul de