FC Timisoara – Gloria Bistrita 1 – 0


Intră acum și în grupul de

FC Timisoara – Gloria Bistrita    1 – 0

Timisoara traieste! Învinsi de Partizan Belgrad la mijlocul saptamânii si eliminati din Cupa UEFA, banatenii si-au revenit mai repede decât multi s-ar fi asteptat si au reusit duminica sa învinga una dintre cele mai incomode echipe din Liga I, Gloria Bistrita. La limita, pe final de meci, dar pe deplin meritat.
Timisoara s-a instalat în ofensiva din startul partidei, dar Gloria a fost echipa care a ratat primele ocazii de poarta, pe contraatac. În minutul 9, Cisovski si Pantilimon se lovesc în careu, Diogo încearca sa profite de aceasta gafa, dar suteaza peste transversala. Acelasi atacant al oaspetilor trece din nou pe lânga deschiderea scorului dupa alte câteva secunde când, dupa o lovitura de colt bine executata în careul timisorean, reia prea slab, permitându-i goalkeeperului advers sa retina.

Minutul 18 aduce un nou semnal de alarma la poarta gazdelor, Hora driblându-l cu eleganta pe Brezinki si sutând în bratele lui Pantilimon.
Baietii lui Uhrin îsi trec si ei o ocazie în cont în minutul 24, însa Tatarusanu retine reluarea cu capul a lui Stelian Stancu. Apoi, pe contra, Coroian iroseste o noua oportunitate de a marca a echipei sale, pentru ca minutul 38 sa aduca o faza de spectacol. În careul bistritean, de unde Gigel Bucur reia senzational, din foarfeca, însa mingea ocoleste de putin transversala. Repriza se încheie cu asediul gazdelor. Gazde care au o noua sansa de a intra în avantaj la cabine în minutul 41, când Borbely nu poate introduce în poarta mingea deviata de Cisovski.

Repriza a doua începe cum s-a terminat prima, cu formatia de pe Bega în atac. La cinci minute de la reluare, Gigel Bucur este bine lansat în careu, dar Tatarusanu iese bine dintre buturi si retine. Dupa alte trei minute, Magera îl gaseste pe Rusic cu o pasa lunga, dar vârful Timisoarei trimite din prima peste poarta Gloriei. Dusan Uhrin risca si introduce în teren un al treilea atacant, pe Dorin Goga. Si fostul vârf al Universitatii Cluj îsi încearca norocul în minutul 64, însa „trasorul” sau este boxat de goalkeeperul oaspetilor.
Gloria cedeaza de tot initiativa, dar Timisoara nu poate profita. Cel putin nu pe tabela. Uhrin îl arunca în teren si pe Parks si, cu sase minute înainte de final, costaricanul are golul în bocanc, însa trimite în Tatarusanu. La faza imediat urmatoare, galeria gazdelor ia foc. Adrian Anca scoate de pe linia portii o minge trimisa de Alexa, balonul depasise tusa, însa centralul Dansa nu valideaza reusita. În minutul 87 însa, inevitabilul se produce. Timisoara deschide scorul, prin Parks, care reia cu capul, din opt metri, o centrare impecabila a lui Goga. Un gol venit târziu pentru o victorie meritata si extrem de importanta, banatenii instalând-se pe locul al patrulea în clasament, exact în coasta Stelei.

Au jucat formatiile:

FC Timisoara: Pantilimon – Badoi, Brezinski, Cisovski, Milhazes – St. Stancu, Alexa, Borbely (Magera 51), Arm. Karamian (Goga 62) – Bucur, Rusic (Parks 75). Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
Gloria: Tatarusanu – Achim (Sabou 80), Ciuca, Frasinescu, Panc – Hora, Velcovici, Marginean, Miclaus – Diogo (Ad. Anca 61), Coroian. Antrenor: Ovidiu Sabau.


Intră acum și în grupul de