Pandurii Tg. Jiu – Rapid 2 – 0


Intră acum și în grupul de

Pandurii Tg. Jiu – Rapid    2 – 0

Giulestenii au ramas fara victorie în aceasta toamna. Din 24 august nu au mai reusit alb-visinii sa câstige. Era vara si baietii lui Peseiro învingeau pe Dinamo în derby-ul orgoliilor ranite, anuntând un sezon de vis. Între timp însa, antrenorul s-a schimbat, toamna a venit, visul s-a transformat în cosmar si rapidistii nu au reusit sa regaseasca gustul victoriei.

O victorie pe care Nae Manea si-o dorea duminica, în etapa a zecea din Liga I. Aflati pe locul 11 în clasament, giulestenii aveau nevoie ca de aer de cele trei puncte din partida cu Pandurii, pentru e iesi din aceasta criza fara precedent în ultimii ani. În conditii normale, bucurestenilor le-ar fi iesit poate pasenta. Numai ca atunci când îl ai adversar pe Sorin Cârtu, calculele hârtiei nu conteaza absolut deloc.
Gorjenii au reusit sa se impuna cu 2-0, greu, muncit, dar pe deplin meritat. În prima repriza nu s-a marcat deloc, nici nu prea s-a jucat fotbal, conditiile meteo, combinate cu cele ale terenului de joc, nepermitând acest lucru. Singurul eveniment nobatil al mitanului s-a consemnat în minutul 27, când Pierre Boya si-a lasat echipa în inferioritate numerica, fiind eliminat de centralul Berbecaru dupa o ciocnire cu doi adversari. Decizie complet gresita, ce-i drept, dar arbitrul este suveran.

Mitanul secund a adus si golurile. Jucând defensiv, dar cu cap, gazdele au reusit sa dea lovitura de gratie în minutul 62, dupa o faza de contraatac-scoala, marca Sorinaccio. Daniel Orac îl deschide senzational pe Pacurar cu o pasa cu exteriorul, capitanul Pandurilor patrunde în careu, îl dribleaza cu usurinta pe celalalt purtator de banderola, Vasile Maftei, si marcheaza la coltul lung, pe lânga un Andrade fara reflex.
Ultima jumatate de ora a decurs la fel. În timp ce gorjenii si-au continuat jocul cerebral, dar barbatesc, rapidistii au fost neputinciosi, nefiind în stare nici macar sa spere la golul egalizator, dar pai sa-l si marcheze. Mai mult, cei care au marcat au fost tot Pandurii, prin acelasi Pacurar, în minutele de prelungire. Scor final 2-0 si Cârtu îsi poate deja trece în palmare o noua echipa scoasa din impas. În doua etape, Sorinaccio a strâns câte puncte strânsese Eugen Neagoe în opt. Si, ce-i mai important, viitorul nu suna deloc rau.
Pandurii: Stanca – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu (Tilinca 49), Vancea (Nalati 68), Fl. Stânga, Pacurar – Orac, Al. Piturca (Raskovic 87). Antrenor: Sorin Cârtu.
Rapid: Andrade – Maftei, Fernandes, Perja, Bozovic (Herea 72) – Mejolaro, N. Grigore, Joao Paulo Andrade, Cesinha (Spadacio 80) – Joao Paulo Pinto (Julio Cesar 66), Boya. Antrenor: Nae Manea.


Intră acum și în grupul de