Flutur, ingrijorat de numarul mic de proiecte turistice depuse de suceveni


Intră acum și în grupul de

 Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, si-a exprimat marti, nemultumirea în legatura cu numarul investitiilor ce se fac în turismul din judetul Suceava, precizând ca prin Programul Operational Regional si PNADR, firmele sau autoritatile locale sucevene au depus putine proiecte. Flutur a declarat, în cadrul unei conferinte de presa, ca situatia este îngrijoratoare si a aratat ca este nevoie de investitii importante atât în infrastructura de transport, cât si în unitatile de cazare, pentru ca judetul Suceava sa fie o zona turistica.

Seful administratiei judetene sucevene a mai spus ca, potrivit unei statistici, numarul zilelor de cazare pentru un turist venit în Bucovina este de doua zile, considerând ca acest indicator trebuie mult îmbunatatit. „Trebuie o diversificare a activitatilor turistice în zona si un calendar de actiuni bine pus la punct”, a explicat presedintele CJ Suceava.

Flutur a mai anuntat ca va fi elaborat un master-plan de dezvoltare a turismului în judetul Suceava si a mentionat ca la Forumul Regional de Investitii, care se va desfasura la sfârsitul acestei saptamâni la Centrul Economic Bucovina si la care vor participa reprezentanti ai mai multor tari europene, vor fi lansate doua programe turistice în Bucovina. 


Intră acum și în grupul de