Ministrul Transporturilor susține că firma Antrepriza de Construcții pe care o înființează va finaliza centura Sucevei într-o lună-o lună și jumătate. Consiliul Concurenței despre noua firmă a CNAIR: Nu-ți poți favoriza propria companie


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat, miercuri seara, la Antena 3, că va fi înființată o firmă, Antrepriza de Construcții, care să finalizeze lucrările abandonate sau cele care se derulează cu întârzieri mari, una din astfel de lucrări fiind șoseaua de centură a Sucevei.

Șova a spus la Antena 3 că speră ca în decurs de o lună speră să fie operaționalizată firma Antrepriza de Construcții și că de săptămâna viitoare încep angajările și că speră că vor fi selectați specialiști.

El a arătat că această firmă va lucra la finalizarea șoselei de centură a Sucevei.

„O facem într-o lună, o lună și jumătate”, a spus ministrul.

De menționat este că pentru firma Antrepriza de Construcții este necesară prudență în condițiile în care favorizarea acestei firme ar putea fi considerat ajutor de stat.

Consilierul de concurență Laszlo Gyerko a declarat, miercuri, într-o conferință de presă organizată la Suceava că în cazul în care CNAIR vrea să înființeze o firmă de construcții, Antrepriza de Construcții, care ar urma să fie desemnată să lucreze la finalizarea unor investiții începute fără să participe la licitații, va trebuie să se comporte ca un investitor privat prudent.

„Nu-ți poți favoriza propria companie și trebuie să te comporți ca un investitor privat prudent”, a spus Gyerko.

El a subliniat că și în acest caz se folosesc bani publici și trebuie respectate procedurile.

„CNAIR este o companie publică, iar fondurile pe care le folosește CNAIR sunt asimilate fondurilor publice. Dacă fondurile alocate de CNAIR către un „pui” înființat nu sunt pe principiul investitorului privat prudent, adică așa cum ar proceda și o companie privată în situații similare, atunci putem avea de a face un ajutor de stat”, a spus Gyerko

El a menționat că în acest caz vor putea fi sesizări la Bruxelles, sau pot exista sesizări în instanță.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, l-a asigurat pe deputatul Alexandru Băișanu că șoseaua de centură a Sucevei va fi prima lucrare a Antreprizei de Construcții și că va anula procedura de licitație declanșată deja pentru desemnarea constructorului.(T.B.)


Intră acum și în grupul de