Cu PD-L la guvernare, salariile cadrelor didactice vor fi majorate cu 50%


Intră acum și în grupul de

Inspectorul scolar general al judetului Suceava, Petru Carcalete, sustine ca bugetul alocat Educatiei are resurse pentru majorarea salariala cu 50 la suta, dupa cum a decis Parlamentul, aratând ca este o majorare pe care cadrele didactice „o merita”.

Potrivit lui Carcalete, care este vicepresedinte al PD-L Suceava,  desi procentul de majorare a salariilor poate sa para prea mare, acesta este corect, întrucât cadrele didactice nu au beneficiat de cresteri salariale semnificative comparativ cu alte categorii de bugetari.

El a aratat ca decizia prim-ministrului Tariceanu de a-l revoca pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, pentru ca a votat în favoarea acestei majorari salariale, este „o masura radicala” si arata ca premierul ar fi gasit astfel  „tapul ispasitor”. Carcalete considera ca demiterea lui Adomnitei „trebuia sa se întâmple”, dar ca trebuia completata cu cea a întregului Guvern.

Viceliderul democrat-liberalilor suceveni a mai mentionat ca daca PD-L va forma viitorul Guvern, va face demersurile pentru ca salariile cadrelor didactice sa fie majorate cu 50 %. „Este o majorare pe care o merita si partidul nostru va face tot ce se poate pentru a o acorda, atunci când vom ajunge la guvernare”, a mai spus Carcalete. ­


Intră acum și în grupul de