Taloanele pentru analizele gratuite au ajuns in comune, dar destinatarii sunt … fie la cimitir, fie plecati


Intră acum și în grupul de

Judetul Suceava se confrunta cu o mare problema în gasirea persoanelor ce trebuie sa primeasca taloanele pentru analizele gratuite în cadrul programului national al monitorizarii starii de sanatate a populatiei.

CAS Suceava anunta ca taloanele securizate din cadrul Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei pot fi utilizate pâna la data de 31 decembrie 2008. Recent, la sediul CAS Suceava, Oficiul Postal Bucuresti a trimis nu mai putin de 50.732 taloane, institutia identificând în prima faza un numar de 5.940 taloane apartinând unor persoane decedate, numarul acesta fiind de fapt mult mai mare conform situatiilor trimise ulterior de primarii.

În acest sens, seful Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, Alexandru Lazareanu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, ca toate taloanele returnate în cadrul programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, au fost împartite primariilor din judet pentru ca angajati ai acestora si asistentii comunitari  sa le distribuie. „Multi dintre destinatari nu au putut fi gasiti fie pentru ca s-au mutat, fie ca sunt plecati din tara. Oricum ideea este ca programul este bun, pentru ca pot fi prevenite unele complicatii. Oricât de mic ar fi numarul acestora, unele vieti pot fi salvate”, a spus seful ASP Suceava.

Alexandru Lazareanu a dat ca exemplu comuna Pojorâta, unde în mâna destinatarilor au ajuns din cele 156 taloane doar 20. „Primaria ne-a spus ca 43 de persoane dintre cele carora le erau adresate taloanele sunt decedate, 71 sunt mutate si nu se cunosc noile adrese, iar 22 reprezinta alte situatii, de genul plecati în strainatate”,  a mai precizat seful ASP Suceava.
    
 


Intră acum și în grupul de