Gunoaiele din Suceava vor ateriza la Falticeni


Intră acum și în grupul de

Deseurile menajere ale locuitorilor municipiului Suceava vor fi depozitate în groapa de gunoi a orasului Falticeni, acest lucru urmând a fi parafat între cele doua municipalitati.  

Primarul Ion Lungu, a anuntat ca la Suceava, în apropierea actualei gropi de gunoi, care urmeaza a fi închisa pe data de 31 decembrie 2008, va fi realizata pâna în decembrie o rampa de selectare si transfer a deseurilor, care va prelua în prima etapa gunoaiele din municipiul resedinta de judet. Ulterior, deseurile vor fi transportate catre Falticeni si depozitate în groapa de gunoi a orasului.  

Lungu a spus ca va trimite catre Consiliul Local al orasului florilor o adresa „oficiala” în care va solicita acceptul pentru a arunca gunoiul la groapa orasului. „Sper ca masura aceasta sa fie temporara si sa se rezolve cât mai repede problema cu groapa ecologica de la Moara. Suntem prinsi într-un cerc vicios care include Consiliul Judetean si Ministerul Mediului. Daca ar fi depins exclusiv de Primaria Suceava, lucrurile erau rezolvate pâna la finele anului. Consiliul Judetean va trebui sa ia foarte repede o decizie”, a mai declarat Lungu într-o conferinta de presa.


Intră acum și în grupul de