Pensiile sucevenilor, printre cele mai mici din tara


Intră acum și în grupul de

Pensia medie de asigurari sociale de stat la nivelul judetului Suceava a fost, în trimestrul II al acestui an, de 504 lei, în crestere cu mai bine de 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform celor mai recente analize ale Directiei Judetene de Statistica Suceava, cei aproape 140.000 de pensionari de asigurari sociale de stat din judet, în aceasta categorie nefiind inclusi pensionarii agricultori, au avut la începutul acestui an o pensie medie de putin sub 500 de lei, prag depasit în intervalul aprilie-iunie.

Chiar si în conditiile acestei cresteri, pensionarii din judet continua sa aiba venituri mai mici decât cei din tara, la nivel national pensia medie fiind de 564 de lei.
În ceea ce priveste regiunea Moldovei, pensionarii din Iasi, Bacau si Neamt au pensii mai mari, venituri mai mici având doar vârstnicii din judetele Vaslui si Botosani.
Suceava este unul din judetele cu cei mai multi pensionari din tara, 3% din beneficiarii de pensii din România având domiciliul în judet, iar numarul acestora este în crestere continua în ultimii ani.
Conform statisticilor, în anul 2000, în judet erau 120.754 de pensionari, cu aproximativ 20.000 mai putini decât în acest an.


Intră acum și în grupul de