Acasă Actualitate Flutur cere urgentarea lucrarilor de refacere a podului de la Marginea

Flutur cere urgentarea lucrarilor de refacere a podului de la Marginea


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut joi, Directiei Regionale Iasi a CNADN, sa înceapa lucrarile de refacere a podului peste pârâul Sucevita, de pe DN 2E, din comuna Marginea, aratând ca vremea este în racire si în curând aceste lucrari nu vor mai putea fi executate.

Flutur a declarat, în cadrul unei conferinte ­de presa, ca acest pod, afectat în urma inundatiilor din luna iulie, este esential pentru traficul rutier din zona de nord-est a judetului Suceava, mai ales în conditiile în care ruta este folosita ca varianta ocolitoare pentru DN 17, aflat în reabilitare. „Suntem blocati pe acea zona din judet”, a spus presedintele CJ Suceava, adaugând ca daca nu încep de urgenta lucrarile de refacere, podul nu va putea fi functional decât în primavara anului viitor.  El a atras atentia asupra consecintelor întârzierii lucrarilor, aratând ca sunt afectati oamenii si agentii economici din zona Câmpulung Moldovenesc – Solca – Radauti, toti cei care tranziteaza aceasta zona, dar si turismul.



Seful administratiei judetene sucevene a subliniat ca circulatia pe drumul national DN 2E se desfasoara de doua luni si jumatate pe rute ocolitoare, pe trasee comunale, pietruite, iar localnicii sunt îngrijorati pentru stabilitatea locuintelor lor, întrucât aceste drumuri nu au fost construite pentru trafic greu.

Flutur a aratat ca, în urma solicitarilor pe care le-a facut, a primit de la DR Iasi a CNADN, o adresa în care i se precizeaza ca lucrarile vor începe imediat dupa ce o astfel de decizie va fi luata în Consiliul de Administratie al unitatii. Presedintele CJ Suceava a mai solicitat ca si lucrarile executate la subtraversarea unui pod de cale ferata pe DN 17, la intrarea în municipiul Suceava, sa fie finalizate în cel mai scurt timp, aratând ca si blocarea traficului rutier pe aceasta ruta afecteaza major circulatia în judet.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version