Primarul Ion Lungu: Gropi în drumuri nu sunt numai în Suceava, ci în toată România. Poate ar trebui schimbată formula asfaltului, care să fie mai elastic și să reziste diferențelor mari de temperatură


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că după ce vremea o permite se vor deschide stațiile de asfalt și se vor efectua lucrări de reparații și refacere a asfaltului, iar până atunci se intervine cu mixtură asfaltică la rece în mai multe zone din municipiu.

„Gropi nu sunt numai în Suceava, ci în toată România. Părea mea personală și nu numai a mea, discutând cu oameni de specialitate cred că trebuie gândit ceva și la formula de asfalt”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că în toate orașele, de la București la Suceava, sunt astfel de gropi în asfalt.

„Părerea mea este că trebuie găsită o formulă de asfalt mai elastică, care să reziste mai bine la aceste schimbări climaterice. Dacă luăm minimum și maximum din iarnă și vară ajungem la o diferență de temperatură de 60 de grade, destul de mult și de aceea cred că trebuie găsite soluții”, a mai declarat primarul.

Ion Lungu a precizat că bitumul folosit de operatorii ce fabrică asfalt nu este din România și este adus din alte țări și are standardul la clima respectivelor țări.

„Este o problemă în care să se implice oamenii de specialitate”, a subliniat primarul.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de