IPS Pimen a criticat clasa politica cu ocazia lansarii proiectului „Turism religios in Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, ÎPS Pimen Suceveanul, a salutat vineri, initiativa Consiliului Judetean Suceava de a lansa proiectul „Turism religios în Bucovina”, si l-a felicitat totodata pe presedintele acestei intitutii,  Gheorghe Flutur, apreciind ca acesta „este un pas înainte în ceea ce trebuie sa fie pentru asigurarea resurselor necesare îngrijirii acestor valori de patrimoniu”.

Înaltul ierarh a criticat, cu prilejul lansarii acestui proiect, clasa politica pentru ca refuza sa retrocedeze padurile Bisericii din Bucovina necesare pentru întretinerea monumentelor istorice. ÎPS Pimen Suceveanul a spus ca profita de prezenta ambasadorului Austriei la Bucuresti si a reamintit ca, în perioada administratiei austriece din Bucovina, împaratul Asutriei, desi era „strain de neam si de religie”, nu a permis ca proprietatile Bisericii sa fie secularizate. „Deci a respectat proprietatea, ceea ce clasa politica, dupa evenimentele din decembrie 1989, nici nu vrea sa auda”, a aratat Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor.

La rândul sau, ambasadorul Austriei la Bucuresti, Martin Eichtinger, a declarat ca se afla într-o regiune care, prin istorie, are o relatie deosebita cu Austria si a anuntat ca si Austria va participa la proiectele de turism lansate de CJ Suceava. Astfel, ambasadorul austriac a informat ca va promova un proiect pentru înfiintarea unui drum de pelerinaj din Austria spre Europa de Est, care ar fi unic, si ar lega Austria de manastirile din Bucovina prin Ungaria, Slovacia si Ucraina. Totodata, Martin Eichtinger a mai precizat ca firme austriece s-ar putea implica si în sustinerea programului de produse biologice din zona Bucovinei.


Intră acum și în grupul de