Baschet : S-a reinfiintat sectia de baschet a Stelei


Intră acum și în grupul de

Steaua si-a reînfiintat una dintre cele mai prolifice sectii din istoria de peste sase decenii, cea de baschet. Disparuta de pe scena sportului românesc în 1999, dupa ce a încercat sa se desprinda de clubul-mama, echipa de baschet a ros-albastrilor s-a înscris în Divizia B si anunta ambitii mari înca de la început, promovarea în primul sezon si apoi play-off-ul Diviziei A.
Falimentul BC Steaua a început la capatul campionatului 2001/2002, atunci când echipa a retrogradat de pe prima scena dupa o prezenta neîntrerupta de aproape cinci decenii. Desi au mai existat încercari de revigorare a sportului cu mingea la cos din Ghencea, gloria de alta data nu a mai revenit. Mai mult decât atât, la acest moment, BC Steaua mai exista doar pe hârtie si nici nu mai este afiliata la Federatia Româna de Baschet.

În aceasta vara, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a primit în administare sala de sport a Regimentului de Garda, iar odata cu aceasta, ideea reînfintarii sectiei de baschet a prins contur. Doua foste glorii ale ros-albastrilor au primit functii importante, Anton Netolitzchi, manager, si Costel Cernat, antrenor, si proiectul a demarat. Marile probleme ale reînfintatei sectii de baschet le reprezinta lipsa sponsorilor si experienta foarte scazuta a lotului, care are o medie a vârstei de sub 22 de ani. „Echipa este de perspectiva. Trebuie sa vedem care este nivelul în Divizia B, dar la finalul turului ne vom întari prin aducerea unor jucatori straini. Suntem un club mare, un brand, avem conditii de pregatire bune. Ne mai trebuie un sponsor puternic, pentru ca Steaua sa revina acolo unde îi e locul, adica în fruntea baschetului românesc”, a afirmat Cernat, care din luna mai este si tehnicianul nationalei, dupa ce a acumulat o experienta de zece ani ca antrenor în Franta.

Conducatorii baschetului românesc saluta revenirea Stelei în prim-planul sportului românesc. „La început de mandat am spus ca ar fi o mare realizare sa readucem marile derby-uri dintre Steaua si Dinamo. Ma bucur ca acest lucru s-ar putea întâmpla. Au nevoie de un sponsor, pentru ca doar cu banii de la club nu vor rezista”, a declarat Carmen Tocala, presedintele Federatiei.
Echipa de baschet a Stelei este una dintre cele mai importante din România. Pe lânga cele 21 de titluri de campioana si 3 Cupe ale României, gruparea ros-albastra este singura care a jucat o semifinala a Cupei Campionilor. Printre numele grele care s-au recunoscut învinse în fata clubului militar se numara FC Barcelona, Panathinaikos Atena, Juventud Badalona, Estudiantes Madrid sau Sinudyne Bologna.


Intră acum și în grupul de