Fotbal : Lupescu: Un succes cu Franta ar aduce mai multa liniste


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Federatiei Române de Fotbal, Ionut Lupescu, rememoreaza disputa cu Franta din 1995, pierduta cu 1-3, si spera ca echipa lui Piturca va cunoaste revirimentul dupa meciul de sâmbata de la Constanta. Totodata, Kaiserul nu considera întâlnirea cu nationala lui Domenech decisiva, dar avertizeaza ca un eventual esec ar scadea dramatic sansele României la primul loc în grupa.

În 1995, pe stadionul Ghencea, Franta învingea cu 3-1 România în preliminariile lui Euro 1996. Ionut Lupescu s-a aflat atunci printre titulari si îsi aminteste, nu cu placere, de acel meci. „Ei abia îsi cladeau acea superechipa, cu Desailly, Thuram sau Zidane, ce avea sa devina campioana mondiala si europeana. De atunci si pâna acum ei au evoluat însa constant la nivel înalt, în timp ce noi nu am mai avut rezultate notabile dupa 2000”, a declarat actualul oficial al FRF pentru Adevarul. Despre partida de sâmbata, Lupescu crede ca nu este hotarâtoare decât pentru soarta primului loc în grupa: „Este, ca si atunci, doar un meci de calificare, nu unul decisiv. E adevarat totusi ca, daca Doamne fereste pierdem, nu mai avem sanse la locul unu si va trebui sa ne batem pentru baraj. Daca vom obtine victoria însa, putem lua o optiune serioasa la câstigarea grupei”.

Kaiserul spera într-un rezultat pozitiv la Constanta, mai ales ca acest lucru ar însemna calmarea spiritelor care s-au încins dupa esecul rusinos cu Lituania. „Din pacate, unele persoane au cautat în mod voit sa faca scandal si acest lucru a afectat pregatirea jucatorilor echipei nationale deoarece s-a ajuns chiar pâna la injurii la adresa familiilor fotbalistilor si a conducerii federatiei. Sincer, nu cred ca scandalurile se vor termina vreodata, dar sper ca un rezultat bun cu Franta sa ne aduca mai multa liniste”, a conchis Lupescu.


Intră acum și în grupul de