Fotbal : Chivu: Sa ne vedem lungul nasului!


Intră acum și în grupul de

Selectionerul Victor Piturca si capitanul Cristi Chivu au prefatat meciul cu Franta în cadrul unei conferinte de presa. Antrenorul tricolorilor a uimit pe toata lumea atunci când a anuntat ca formatia pe care o va folosi contra cocosilor este aceeasi cu cea vehiculata în ultimele zile, în timp ce fotbalistul lui Inter nu considera o tragedie o eventuala înfrângere la Constanta.

„Primul unsprezece este cam acelasi care a aparut prin presa. Nu cred ca francezii ne sfideaza daca nu fac antrenament, asta e programul lor. Nu cred ca e aroganta, eu n-am simtit asa ceva. Nu sunt relaxati deloc, eu sunt sigur ca sunt foarte pregatiti de acest joc”, a declarat Piturca, care este convins ca va fi o altfel de partida fata de cea de la Euro.

Antrenorul tricolorilor a spus ca vedeta echipei noastre, Adrian Mutu este foarte determinat si a recunoscut ca absenta lui Gallas ar putea fi un avantaj pentru România: „Pe Mutu l-am simtit foarte bine. Motivatia si determinarea sunt foarte importante în fotbalul secolului nostru. Cu Lituania am pierdut din cauza lipsei motivatiei specifice. Când lipseste Gallas, întregul sistem defensiv al francezilor este dat peste cap. Nu stiu cine va fi al doilea fundas central, însa sper sa fie un dezavantaj pentru ei”.

„Cred ca ne-am obisnuit sa jucam meciuri importante si stim sa facem fata presiunii, nu avem emotii. Sper sa profitam de situatiile ivite de-alungul celor de 90 de minute si sa ne închidem atunci când va trebui. Am pierdut deja un meci si sa îl pierdem pe al doilea… S-ar complica deja lucrurile. Noi ne-am pregatit si atunci si acum la fel de bine”, a mentionat Chivu, capitanul tricolorilor negând ca vreunul dintre componentii lotului s-a plâns de starea gazonului: „Starea gazonului nu este foarte proasta, nu ne-am plâns de el, conditiile nu sunt foarte bune, dar vom juca aici”.
Fundasul lui Inter a explicat ca o eventuala tactica defensiva în meciul cu Franta nu ar trebui sa supere pe nimeni. „Noi când intram pe teren ne gândim la victorie, dar ne si vedem lungul nasului. Stim ca jucam cu o echipa mare si e normal ca o echipa cum e cea a României sa fie prudenta.

Nu stiu de ce se face atâta tam-tam. Sper sa jucam mai bine ca la Euro si sa câstigam”, a explicat fotbalistul campioanei Italiei, o eventuala înfrângere nereprezentând pentru acesta un capat de tara: „Daca pierdem cu Franta, viata merge înainte. Tragedii sunt altele, nu ceea ce se întâmpla pe un teren de sport. Se vor complica lucrurile , dar viata merge înainte”.
 


Intră acum și în grupul de