Formula 1: Alonso, imparat in Japonia. Hamilton, doar pe 12


Intră acum și în grupul de

Depasit cu un tur de liderul cursei, luptând doar pentru orgoliul de a recupera macar acest handicap. Asa s-a întâmplat cu Lewis Hamilton la Fuji, cursa în care a plecat din pole position.
Anul acesta, Japonia nu a fost deloc primitoare cu britanicul. A pierdut pozitii importante chiar dupa start, iar un tete a queue în turul al doilea, dupa duelul cu Massa, l-a scos definitiv din lupta pentru podium. Timp ar mai fi fost, dar nimic nu a mers bine. S-a adaugat si o penalizare cu trecerea pe la boxe, iar liderul clasamentului mondial a terminat cursa abia pe locul 12. La aproape un tur în urma liderului, care l-a lasat sa revina si sa-l depaseasca. Totusi, ar fi fost prea mult.

Câstigatorul cursei a fost Fernando Alonso, urmat de Kubica si Raikkonen. Victorie pentru Renault si puncte aduse de ambii piloti, Piquet clasându-se al patrulea.
Una peste alta, Hamilton a scapat usor, dupa o cursa ratata. Urmaritorul sau, Felipe Massa, s-a clasat doar al optulea, dar penalizarea lui Bourdais, cu 25 de secunde, l-a urcat pe locul sapte, fiind acum la doar cinci puncte în spatele lui Hamilton, în clasamentul general.
Clasamentul cursei:
1. Fernando Alonso – Renault 1:30:21.892
2. Robert Kubica – BMW 5.2
3. Kimi Räikkönen – Ferrari 6.4
4. Nelson Piquet – Renault 20.5
5. Jarno Trulli – Toyota 23.7
6. Sebastian Vettel – Toro Rosso 39.2
7. Felipe Massa – Ferrari 46.1
8. Mark Webber – Red Bull Racing

În clasamentul general, lider continua sa fie Lewis Hamilton, cu 84 de puncte, urmat de Massa, 79, si Kubica, 72 de puncte, iar la constructori prima pozitie este detinuta de Ferrari, 141 de puncte, cu sase mai mult decât McLaren. Pe locul al treilea se afla BMW, cu 128 de puncte.


Intră acum și în grupul de