Fotbal, Liga a II-a : Inca o infrangere in deplasare


Intră acum și în grupul de

Dinamo II – Cetatea Suceava    2 – 1 (2 – 0)

Cetatea Suceava nu a scapat de “complexul Bucuresti” nici dupa deplasarea din etapa a IX-a a ligii secunde. Echipa lui Marian Pana a pierdut cu 1-2 partida cu Dinamo II Bucuresti si ramâne cea mai slaba formatie din esalonul doi, în clasamentul jocurilor din deplasare. Satelitul “câinilor rosii” s-a impus prin golurile înscrise de doi fotbalisti veniti de la prima echipa: Mitea si Miranda.
La fel ca si în rundele anterioare, Osvaldo Miranda a fost unul dintre cei mai buni oameni ai echipei antrenate de Cornel Târnar. Argentinianul adus pentru 1,2 milioane de euro a creat faza din care fostul jucator al Ajax-ului, Nicolae Mitea, a deschis scorul în minutul 31. În minutul 34, gazdele si-au marit avantajul dintr-o lovitura de la 11 metri discutabila, transformata de Miranda.

De remarcat si faptul ca pentru bucuresteni au mai evoluat si Gabriel Torje si Felix Awoa Zoa, doi componenti ai primei echipe a dinamovistilor iar din  tribune, Dinamo II a fost încurajatam de presedintele Nicolae Badea, Ionel Danciulescu, Florin Bratu, Andrei Cristea, Lucian Goian, Adrian Ropotan si Cristian Pulhac.
La sapte minute dupa iesirea de la cabine, Vespazian Colban puncteaza pentru 2-1 si sperantele sucevenilor renascusera. Finalul de meci a fost tensionat. Mai întâi, Torje scapa singur cu Rohetki dar se opreste din  actiune crezând ca se semnalizase ofsaid pentru ca, în minutul 89, Mugur Bolohan este eliminat dupa un fault asupra aceluaisi Torje.

În prelungiri “câinii” scapa pe un contraatac, 4 contra 1. Miranda îi paseaza excelent în fata portii lui Gabi Torje, dar acesta trage în Rohetki. Portarul Cetatii scapa mingea la Miranda, îl faulteaza pe atacantul alb-rosilor si centralul patrtidei dicteaza penalty. Lovitura de pedeapsa a fost ratata însa de Torje.
Scor final, 2-1 pentru gazde. Cetatea a înregistrat a cincea înfrângere din acest sezon, în jocurile din deplasare.


Intră acum și în grupul de