Handbal Divizia A : Universitatea II a spart ghinionul la Iasi


Intră acum și în grupul de

>Elevii lui Leuciuc si Bibirig au învins Politehnica cu 27 – 29 dupa ce patru etape au tot luat-o pe „cocoasa” > Meritul apartine lui Bradatan, Zvanciuc si Acatrinei care vineri au fost si în lotul sucevenilor din Liga Nationala

Handbalistii de la Universitatea II Suceava au obtinut prima victorie de la începutul campionatului Diviziei A, dupa ce au fost pâna acum  „ciuca batailor” în seria A.  Au spart ghinionul abia etapa a 5-a, în deplasare la Politehnica Iasi  pe care au învins-o cu 27 – 29. „A fost o victorie smulsa în ultimele minute de joc, când datorita celor 3 jucatori de la Universitatea care au întors practic soarta meciului”, a declarat antrenorul Florin Leuciuc.

Profesorul handbalistilor divizionari A de care se ocupa si Leonard Bibirig, s-a referit la Bradatan, Zvanciuc si Acatrinei, care dupa ce au facut parte vineri din lotul deplasat la Timisoara de Petru Ghervan, au „alergat” a doua zi spre Iasi sa joace si pentru Suceava II.
Trenul lor a ajuns în Iasi cu o ora si jumatate întârziere, astfel ca au intrat  în teren abia în min. 20 al partidei când scorul era 15 – 9 pentru ieseni. „Am reusit cu cei trei,  faze bune de aparare, recuperari si contraatacuri si am intrat la pauza cu scorul de 16 – 13”, a completat profesorul Leuciuc.
În repriza a doua, sucevenii i-au lasat din nou pe ieseni sa-si faca aproximativ acelasi numar din prima parte a meciului, gazdele punind des cite 3, 4, 5 goluri diferenta între ei si oaspeti. Doar ca înainte cu 10 minute de finalul partidei sucevenii au întors foaia, au marcat gol dupa gol, au egalat si au tinut pasul. Sansa lor a suris în ultimele faze ale întâlnirii când la 27 – 27 Spiridon, portarul universitarilor de la Suceava II a  a aparat un 7 metri, dupa care echipa lui a mai înscris de doua ori.

De mentionat ca lotul handbalistilor de la Universitatea II Suceava este deficitar, aportul celor 3 „veterani” de la echipa mare fiind esential. Divizionarii A au contat în aceasta deplasare si pe juniorii I ai LPS, dar care nu au mai aparut însa la ora plecarii spre Iasi.
Cu primele doua puncte adjudecate în ultima etapa, sucevenii ocupa locul 7 din cele 8 disponibile echipelor din Seria A.  


Intră acum și în grupul de