Stolojan si Boc au dat de pamant cu Guvernul Tariceanu


Intră acum și în grupul de

  Co-presedintii PD-L, Emil Boc si Theodor Stolojan, au criticat vehement politica dusa în momentul de fata de premierul României Calin Popescu Tariceanu care, în opinia liderilor democrat-liberali „se face ca nu stie de salariile nesimtite de zeci de mii de euro ale unor angajati din agentii guvernamentale”. Cei doi au spus la unison ca  în Românmia este nevoie urgenta de „o reforma a bunului simt” în administratia publica. Emil Boc a declarat, duminica, la lansarea programului de guvernare PD-L la Suceava ca a observat ca premierul Tariceanu a comandat o analiza privind salariile subordonatilor din agentiile guvernamentale „de parca nu ar fi prim-ministru si acestia nu ar fi subordonatii sai”. „Este o dovada de ipocrizie si ca acest Guvern plateste din bani publici clientelismul politic al PNL. Cei care astazi au salariile de zeci de mii de euro sunt clientii politici ai PNL”, a tinut sa precizeze Emil Boc.

El a aratat ca daca ar fi avut suficient curaj politic, premierul Calin Popescu Tariceanu ar fi trebuit sa adopte o Ordonanta de Urgenta prin care sa înghete „aceste salarii nesimtite” si sa le aduca la un nivel decent cel mult la nivelul unui salariu de ministru din Guvern. „În primul rând, avem de facut o reforma a bunului simt atunci când ajungem la putere, sa restabilim aceasta normalitate si eliminam acest clientelism politic pe care Guvernul Tariceanu s-a bazat si se bazeaza ca sa ramâna la putere”, a mai spus liderul PD-L. El a subliniat ca reforma autentica începe de sus în jos si ca, în acest sens, PD-L va promova parlamentul unicameral cu un numar de 300 de parlamentari si va aproba, chiar luni, în Biroul Permanent National, o initiativa legislativa pentru eliminarea pensiilor parlamentarilor. „Sunt lucruri de bun simt pe care românii le asteapta. Românii asteapta o guvernare de bun simt”, a încheiat Emil Boc în aplauzele celor peste 1.000 de suceveni prezenti la lansarea programului. El a mai anuntat ca partidul sau are pregatita si o lege a salarizarii unice a persoanelor ce lucreaza în domeniul bugetar.

         La rândul sau, copresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat ca din datele pe care le are el la dispozitie „sunt bani pentru cresterea salariilor în domeniul bugetar” si a subliniat faptul ca guvernantii actuali trebuie doar sa-i caute si sa opreasca, concomitent risipa banului public. El s-a aratat „indignat” dupa ce a vazut „halul de nepasare al actualului Guvern fata de acei nesimtiti din autoritatile statului, care trebuie sa fie sub control public si care si-au facut salarii de zeci de mii de euro pe luna”, în conditiile în care în România, salariul mediu este de 470 de euro.

Stolojan a mai declarat ca nu întelege de ce Guvernul sustine ca nu are bani pentru cresterea salariilor cadrelor didactice si accepta, „asemenea nemernici” care îsi stabilesc salarii „cum doresc ei” din taxe si impozitele stabilite de stat. Co-presedintele PD-L a mai declarat ca „Tariceanu este mincinos în momentul în care spune ca nu sunt bani” si a subliniat ca bani sunt, dar ca trebuie oprita risipa banului public. „Acesta este angajamentul pe care eu, în calitate de candidat la functia de prim ministru, îl iau în fata dumneavoastra, angajamentul de a fi responsabil, de a nu admite asemenea porcarii în România”, a conchis Theodor Stolojan. 


Intră acum și în grupul de