Doua incendii provocate de fumatori


Intră acum și în grupul de

Fumatul în locuri nepermise a dus la provocarea a doua incendii, la sfârsitul acestei saptamâni. Primul incendiu a fost anuntat sâmbata, la ora 14:24, Detasamentul de Pompieri Suceava împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zvoristea intervenind cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea focului izbucnit în gospodaria lui Vasile P., din satul Slobozia, comuna Zvoristea.

Când pompierii au ajuns la fata locului, ardeau depozitul de furaje si plante furajere, existând posibilitatea ca focul sa se propage la adapostul de animale si casa de locuit.

Flacarile au distrus depozitul de furaje si aproximativ 3 tone de plante furajere, pagubele fiind estimate de proprietar la cca 1.000 lei.

Incendiul a fost lichidat la ora 15.55 si din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzator.
Pompierii au salvat adapostul de animale si casa de locuit, în valoare de cca 200.000 lei.

Al doilea incendiu provocat de neglijenta unui fumator a avut loc duminica dimineata, în satul Dolhestii Mari. Astfel, Detasamentul de Pompieri Falticeni împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhesti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la  gospodaria lui Ioan V., din satul Dolhestii Mari, comuna Dolhesti. Despre existenta incendiului, pompierii au fost anuntati la ora 04:19, iar când au ajuns la fata locului, ardea un stog de fân cu pericol de propagare la alte trei stoguri.
 

Incendiul a fost lichidat la ora 06.30, focul distrugând 1.500 kg plante furajere, în valoare de 500 lei.

Si în acest caz, din primele cercetari, a reiesit ca focul a izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate  corespunzator.


Intră acum și în grupul de