Foc de armă la Falcău după ce un contrabandist de țigări a încercat să lovească cu mașina un polițist de frontieră. Suspectul a fugit în trombă, iar vehiculul a fost găsit abandonat în albia râului Suceava

Un bărbat care transporta cu mașina țigări de contrabandă de circa 10.000 de euro a încercat să lovească cu mașina un polițist de frontieră în zona Falcău și apoi a fugit și nu a oprit deși a fost tras și un foc de avertisment, dar a abandonat vehicolul și țigările în albia râului Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan, sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localității Falcău a unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Marea Britanie.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele efectuate de către echipaj, virând brusc spre polițistul de frontieră intenționând să-l lovească, după care și-a continuat deplasarea în mare viteză.

În vederea imobilizării autoturismului și reținerii șoferului, polițistul de frontieră a executat un foc de avertisment înspre pneurile autoturismului, însă nici de această dată conducătorul auto nu a oprit.

În aceste condiții s-a trecut la urmărirea mașinii în cauză, iar după aproximativ un kilometru polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat în albia râului Suceava, observând în interiorul acestuia mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la monitorizarea zonei în vederea reținerii șoferului, iar autoturismul cu țigări a fost transportat la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.740 pachete, marca Marble, în valoare de 43.700 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, a precizat Ilie Poroch-Serițan. (N.B.)