Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL și verifică dacă această concentrare economică nu afectează concurența pe piață

Consiliul Concurenţei a anunțat, duminică, printr-un comunicat de presă că analizează tranzacţia prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL.

Directorul general al Consiliului Concurenței, Daniela Victoria Bădilă

Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă și produse de îngrijire personală.

Betty Ice are ca principale activităţi producţia şi distribuţia de îngheţată industrială, respectiv distribuţia de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne etc.).

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, se arată în comunicat.

Autoritatea de Concurență este interesată în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă, precizează sursa citată.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise Consiliului Concurenţei prin fax, la nr. +40 21 405 45 10, prin e-mail la adresa bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 10 zile de la data prezentului anunţ, se mai arată în comunicat.

Proprietarul Betty Ice, suceveanul Vasile Armenean a confirmat, la sfârșitul lunii ianuarie tranzacția din domeniul producției de înghețată, respectiv preluarea Betty Ice de gigantul Unilever.

“În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România și viziunea Unilever sunt combinația ideală pentru viitorul brandului Betty Ice. Le mulțumim consultanților noștri, profesioniști adevărați care au asigurat derularea lină a tranzacției”, a declarat Vasile Armenean.

Vasile Armenean va conduce o companie formată în urma preluării Betty Ice de divizia de înghețată din cadrul Unilever South Central Europe.

Valoarea tranzacției este confidențială, dar unele surse vorbesc de circa 100 de milioane de euro, iar altele de 80-90 de milioane de euro.

Totodată, se apreciază că este cea mai mare tranzacție de pe piața producătorilor de înghețată din România.

Pentru achiziția acțiunilor Betty Ice, Unilever va face o plată în mai multe tranșe.

Termenul estimat pentru finalizarea tranzacției este de 3-6 luni de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.(N.B.)