Pianistul Horia Mihail va susţine un concert extraordinar pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava


Intră acum și în grupul de
Foto: www.pianulcalator.ro

Pianistul Horia Mihail va susține un concert extraordinar pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, vineri, 20 aprilie 2018, de la ora 19.00. Spectacolul face parte din cadrul turneului național „Pianul Călător”.

Potrivit reprezentanților Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, totul a început odată cu primul turneu Pianul călător din 2011, prin care un oraș din România care nu avea pian de concert a fost dotat cu un prim asemenea instrument, care a generat în jurul său o viață muzicală și culturală tot mai intensă. În acest moment, sunt 5 orașe din România care beneficiaza de astfel de piane călătoare: Deva, Tulcea, Roman, Caracal și Alba Iulia.

Anul acesta turneul include, pentru prima dată, Suceava. În program sunt anunțate piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu.

„Pianul Călător 2018 e o ediție specială – în sensul că a opta aniversare a Pianului Călător în această formulă se suprapune cu cea de-a 100-a aniversare a Marii Uniri. O aniversare reprezintă – în afară de sărbătoare și bucurie – un moment de reflecție, în care ne analizăm, cântărim ce a fost bine, ce a fost rău, ne evaluăm prezentul şi să ne gândim cum vom aborda timpul care vine. Sunt convins că mulți dintre români abordează acest moment, „România – 100”, într-un mod cât se poate de coerent, pragmatic, încărcând să evite efuziuni care uneori nu își au rostul. Momentul 1918 este crucial pentru dezvoltarea României ca un stat național unitar, poate cel mai important eveniment din istoria națiunii noastre.”, declara Horia Mihail.

Turneul Pianul Călător, ajuns la ediția a VIII-a, se desfășoară în perioada 9 aprilie – 8 mai, în 18 orașe din țară.

Prețul unui bilet este 15 lei. Relații și rezervări, la telefon: 0759048677 sau [email protected]


Intră acum și în grupul de