„Toamna la Voronet”, la editia a XXVIII-a


Intră acum și în grupul de

La Gura Humorului, în perioada 11- 15 octombrie, are loc editia a XXVIII-a a Festivalului national de film, diaporama si arta fotografica  „Toamna la Voronet”.
Festivalul a debutat cu vernisajul Salonului international de fotografie.

Deschiderea Salonului international de fotografie, editia 2008, s-a bucurat de prezenta a 18 fotografi din strainatate, din tari precum: Ungaria, Serbia, Austria, dar si a doi fotografi profesionisti din Sfântu Gheorghe. Cei douazeci de fotografi invitati, împreuna cu patru elevi ai Colegiului “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, mari iubitori de arta fotografica, viitori artisti si continuatori ai festivalului „Toamna la Voronet”, împreuna cu profesorul George Checherita si cu “sufletul” sectiunii de fotografie din cadrul festivalului, Marius Vasiliu, au pregatit timp de doua zile editia acestei manifestari. Vineri si sâmbata au fost realizate mii de fotografii, care vor pleca în toata Europa, si cele mai bune se vor întoarce peste un an la Gura Humorului, la Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului,  Manastirea Dragomirna, Patrauti, Salina Cacica, Manastirea Humorului, Plesa, Poiana Micului.

Asa cum am aflat de la George Checherita prin vernisajul „Atelierului de maiestrie fotografica” si prin workshop-ul de fotografie, organizatorii, împreuna cu elevii humoreni îsi doresc ca „Toamna la Voronet” sa devina un teren în care sa creasca si talentele locale.
Duminica, pasionatii filmului documentar au putut viziona de la ora 18,00, la Sala Tisa (Hotel Best Western ), ”Docu-film” – filme documentare românesti de arhiva realizate în Bucovina si “Mondo-film” – filme documentare realizate în Franta, Marea Britanie si Grecia.

Luni, dupa deschiderea oficiala a Festivalului „Toamna la Voronet”, editia a XXVIII-a, pâna la ora 19:00, au fost prezentate filmele aflate în concurs, iar de la ora 19:30, filmul artistic „Calatoria lui Gruber”, regia Radu Gabrea. Marti va continua concursul de film, dupa care vor începe proiectiile din cadrul sectiunii diaporama. De la ora 18:30 va avea loc prezentarea filmului artistic „Îngerul necesar”, regia Gica Preda, urmat de lansarea albumului „Împreuna, mereu” al formatiei Axiome.


Intră acum și în grupul de